Presuda u srijedu

Štrk priznaje, a Boršić niječe krivnju za ugrožavanje života Rose

Ivica Štrk, Ivan Boršić
Goran Jakuš/PIXSELL
20.05.2013.
u 16:34

- Smatram se krivim - kazao je Ivica Štrk, izjašnjavajući se o izmijenjenoj optužnici, kojom ga se više ne tereti za teški pokušaj ubojstva Ante Rose u prosincu 2010. već za dovođenje u opasnost Rosinog života.

- Smatram se krivim - kazao je Ivica Štrk, izjašnjavajući se o izmijenjenoj optužnici, kojom ga se više ne tereti za teški pokušaj ubojstva Ante Rose u prosincu 2010. već za dovođenje u opasnost Rosinog života.

S druge strane, Štrkov suoptuženik Ivan Boršić, koji se izmijenjenom optužnicom tereti za nepodobni pokušaj poticanja Štrka na Rosino ubojstvo, kazao je da se ne osjeća krivim. Prema optužnici, događaj se zbio u prosincu 2010. ispred teretane na Zagrebačkom velesajmu, kada je Štrk po Boršićevom nalogu pucao na Rosu. Tvrdio je da ga nije imao namjeru ubiti, iako mu je Boršić za “posao” obećao platiti 200.000 kuna, a od obećanog iznosa platio mu je 500 kuna.

I Štrk i Boršić ostali su kod ranije iznesenih obrana (prvotno su se teretili za teški pokušaj ubojstva, odnosno poticanje na teško ubojstvo, op.a.) a presuda će im biti objavljena u srijedu. Obojica su zbog krvave pljačke Fine u rujnu 2005. nepravomoćno osuđeni na po 10 godina zatvora. Da su oni sudjelovali u krvavoj pljački Fine otkriveno je nakon što su uhićeni zbog pokušaja Rosina ubojstva. Roso je u bijegu od prosinca 2010., a sa Štrkom i Boršićem bio je suoptužen u postupku za Finu te je nepravomoćno u odsutnosti osuđen na šest godina zatvora.

>>Balistički nalaz: Pištolj je opalio kad su se Štrk i Roso hrvali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije