SMRT DVOJE MLADIH

Sud Albanki (29) zbog izazivanja prometne nesreće odredio jamčevinu od 70.000 eura

Katarina i Stjepan Đerek
Obiteljski album
18.07.2024.
u 00:00

Slučaj je došao u središte pozornosti nakon što je brat poginulih na društvenim mrežama pokrenuo peticiju u cilju podizanja svijesti o počinjenom kaznenom djelu

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku optužilo je pred dubrovačkim Općinskim sudom albansku državljanku Klevisu Ymeri (29) zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih na Jadranskoj magistrali, dok je isti sud okrivljenoj produljio istražni zatvor.  Državno odvjetništvo (DORH) je, ne navodeći identitet okrivljenice, priopćilo da je dubrovačko tužiteljstvo predložilo u optužnici da se Ymeri produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Optužno vijeće Općinskog suda je, ističe DORH, produljio istražni zatvor protiv Ymeri zbog opasnosti od bijega te joj je odredio jamstvo u iznosu od 70.000 eura i naložio mjere opreza. Tužiteljstvo dodaje da optužno vijeće nije prihvatilo prijedlog da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela pa je Općinsko državno odvjetništvo podnijelo žalbu na to rješenje, s time da o žalbi još nije odlučeno.

Mediji navode da je sud albanskoj državljanki izrekao zabranu napuštanja Grada Dubrovnika, obavezno javljanje Policijskoj postaji Dubrovnik svakog dana u određeno vrijeme, kao i mjera oduzimanja putne i druge isprave, s time da će te mjere biti na snazi ako jamstvo bude uplaćeno i okrivljena zbog  toga bude puštena da se brani sa slobode.

Brat poginulih pokrenuo peticiju

Sud je, dodaju mediji, istaknuo kako je protiv navedenog rješenja podnesena žalba te će se tek, ako ta žalba bude odbijena i prije navedeno rješenje bude pravomoćno, steći uvjeti za plaćanje jamčevine i eventualno puštanje okrivljenice da se brani sa slobode uz poštivanje svih navedenih mjera opreza koje će osigurati da okrivljena bude nazočna u Hrvatskoj tijekom cijelog kaznenog postupka.

POVEZANI ČLANCI:

Nesreća u kojoj su poginuli brat i sestra, Stjepan (21) i Katarina Đerek (19), dogodila se 9. travnja ove godine, oko 20,40 sati, na Jadranskoj magistrali u mjestu Ratac. Do nesreće je došlo kada je Ymeri vozilom slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao Stjepan Đerek.

Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno su nastradali Stjepan i Katarina Đerek, dok je Ymeri zadobila lakše tjelesne ozljede, priopćila je tada PU dubrovačko-neretvanska. Ymeri je 11. travnja puštena iz bolnice i uhićena, a 12. travnja je premještena u istražni zatvor. Pojedini mediji izvijestili su da je sud pustio Ymeri da se brani sa slobode, a slučaj je došao u središte pozornosti nakon što je brat poginulih na društvenim mrežama pokrenuo peticiju u cilju podizanja svijesti o počinjenom kaznenom djelu.  

>> VIDEO Autobus i osobni automobil sudarili su se u Kuplenskom

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
14:11 18.07.2024.

Znači, život jedne mlade Hrvatice vrijedi 35 tisuća eura. Isto tako i mladog Hrvata. A ako Dotičnica izađe na slobodu, nikad je više nećemo vidjeti. Sramota od sudstva.

SH
Shorv600
09:16 21.07.2024.

Sramota za sudstvo,fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije