Kleveta

Sud odlučio, Boras izgubio spor protiv Divjak, ništa od odštete za duševne boli

Zagreb: Promocija najnovijih knjiga iz kolekcije 'Kanonski korpus hrvatske književnosti, kulturne povijesti, filozofije i znanosti'
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
22.10.2024.
u 10:47

Damir Boras i Sveučilište izgubili građanski spor za klevetu protiv Blaženke Divjak, riječ je o nepravomoćnoj presudi pa se na presudu mogu žaliti

Umirovljeni rektor Damir Boras i zagrebačko Sveučilište izgubili su na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu spor za klevetu protiv bivše ministrice znanosti Blaženke Divjak od koje su tražili odštetu za duševne boli zbog izjava o ilegalnim zapošljavanjima tijekom koronakrize.

Gostujući na televiziji N1 Divjak je u lipnju 2020. kazala da su tijekom koronakrize pojedini rektori i dekani ilegalno zaposlili dvadesetak ljudi na račun poreznih obveznika. Kazala je da su to napravili Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zadru uz blagoslov rektora.

Na svom Facebook profilu Divjak je objavila da su je tužili za klevetu i tražili odštetu za duševne boli jer je javno rekla istinu kako se zapošljavalo na Sveučilištu.

Kako je riječ o nepravomoćnoj presudi Boras i Sveučilište se na presudu mogu žaliti, kao što su se žalili i na oslobađajuću presudu Blaženki Divjak zbog iste izjave na Kaznenom sudu.

- Lako se njima žaliti, kad sami ne plaćaju svoje račune. Do sada je sve išlo na račun Sveučilišta, i to iz kase koju i ja pomažem puniti - napisala je Divjak na svom profilu.

U objavi se zahvalila svjedokinjama, jer su se izložile te hrabro i profesionalno podnijele agresivna ispitivanja na sudu.

Navodi kako je u obrazloženju presude sutkinja napisala da je Divjak govorila na temelju podataka i pouzdanih informacija i da je "izjave uputila s ciljem da se javnosti podijele informacije i ukaže na nepravilnosti kako bi se one zaustavile" te da je " postojalo opravdano zanimanje javnosti za objavu takvih informacija".

>> Otvorena novouređena Croatia Poliklinika: najsuvremenija dijagnostika i vrhunski liječnici na raspolaganju Splitu i Dalmaciji>>

Zagreb: Promocija najnovijih knjiga iz kolekcije 'Kanonski korpus hrvatske književnosti, kulturne povijesti, filozofije i znanosti'
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije