I dalje je bolestan

Sud traži psihofizičko vještačenje V. Benca jer ne dolazi na ročišta

Vladimir Benac
Foto: Tino Jurić
1/3
14.06.2012.
u 14:55

Optužen je za prijetnju Denisu Bušeliću u kojega je ranije pucao i teško ga ranio zbog čega je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora. Zbog prijetnje Odvjetništvo traži kaznu od tri mjeseca zatvora

Vladimir Benac nije se pojavio ni na trećem ročištu na Općinskom sudu u Splitu, zakazanom zbog optužbe za prijetnju Denisu Bušeliću kojega je pokušao ubiti 2008. godine. Odvjetnik Vladimira Benca opravdao je njegov nedolazak zdravstvenim stanjem. Tvrdi da se ne može kretati.
Sutkinja Marina Boko ročište je odgodila na neodređeno vrijeme i zatražila psihofizičko vještačenje nad optuženikom. Kombiniranim medicinskim i psihijatrijskim vještačenjem utvrdit će se Benčeva procesno-raspravna sposobnost, nakon čega će sutkinja Boko odlučiti o daljnjem tijeku postupka.
Državno odvjetništvo za Vladimira Benca traži tromjesečnu zatvorsku kaznu.
Inače, već je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Denisa Bušelića, kojega je teško ranio, a potom mu prijetio riječima: "Skinut ću te opet" zbog čega mu se ponovno sudi.
Vladimir Benac ratni je heroj s Peruće koji je nakon rata izazvao niz incidenata pucajući i prijeteći na skupštini Hvidre, Zavodu za mirovinsko osiguranje, Uredu gradonačelnika, a vozilom se zabio u vrata Policijske uprave. Bušelić je bioenergetičar koji je popularnost stekao nakon što ga je Slaven Bilić angažirao za presudnu utakmicu s Turskom, kada smo se plasirali na Euro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije