Supružnici Maksimović

Sudac: Takvo ponašanje društvo ne može tolerirati

Foto: Davor Javorović/Pixsell
16.06.2014.
u 20:18

Zlatko Maksimović dobio je devet mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, a supruga Ana šest mjeseci uz kušnju od dvije godine

Osječki liječnik, bivši HDSSB-ov predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske Zlatko Maksimović (59) i njegova supruga Ana (37) krivi su za poticanje i protuzakonito posredovanje. Dok je Zlatko Maksimović nepravomoćno osuđen na devet mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, supruga je dobila šest mjeseci zatvora uz kušnju od dvije godine, a oštećenoj Danieli Tesz trebaju vratiti 4000 eura s kamatama.

Sud je prekorio ovakvo ponašanje napominjući “da ga organizirano društvo ne može tolerirati”. Daniela Tesz, inače tetka Maksimovićeve supruge, zatražila je od njega da joj pomogne naći posao. Pristao je, kako su ih istražitelji teretili, ali uz nagradu od 4000 eura. Obećao joj je radno mjesto nakon što mu se “isporuči” novac. Traženu nagradu Tesz je predala Maksimovićevoj supruzi Ani, a u siječnju 2011. godine Maksimović ju je pozvao u svoj ured u zgradi županije. Tamo ju je upoznao sa svojim tadašnjim stranačkim kolegom i županom Vladimirom Šišljagićem kojega je prethodno pitao za mogućnost njezina zapošljavanja, a on mu je rekao da “takva mogućnost postoji u Regionalnoj tržnici”. Upoznao ju je, tereti ga se, s tadašnjim direktorom tvrtke Zoranom Kovačem. Pri izricanju presude sudac je dodao da je neosporno kako je župan tražio od direktora Veletržnice da se Daniela Tesz zaposli.

– Istražili smo ono za što smo imali temelja. Za to je podnesena optužnica, presudom je to dokazano – rekao je Krešimir Ostrogonac, zamjenik ravnatelja USKOK-a.

Branitelj supružnika Maksimović Ivica Leko nezadovoljan je. – Ovo je tek prvo poluvrijeme. Smatram da će konačni ishod biti sasvim drukčiji. Žalit ćemo se.

>> 'Kum mi je dao svoju ušteđevinu za pogreb, a Zlatko je sve uzeo'

Komentara 2

MD
mara-danda
23:53 16.06.2014.

trebalo im je suditi u kini,,,

M3
Miške 3
06:48 17.06.2014.

Dali su u rodu s Desankom Maksimović?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije