POGINULA U STRAVIČNOJ NESREĆI

Suprug poginule Hrvatice nalazi se na intenzivnoj, medicinske sestre pitao: 'Gdje mi je žena?'

Foto: Facebook
1/5
05.10.2023.
u 09:52

Supružnici su pred oltar stali 9. rujna u Splitu, a tri tjedna kasnije zaputili su se u Veneciju, na bračno putovanje

Jedna od osoba koje su izgubile život u stravičnoj nesreći autobusa kod Venecije bila je i jedna Hrvatica, Antonela Bakovac koja je sa svojim suprugom Markom bila na medenom mjesecu. Suprug je teško ozlijeđen te se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici Mirano, no nije intubiran, a prema pisanju La Repubblice navodno je i medicinske sestre pitao i gdje mu je supruga.

Supružnici su pred oltar stali 9. rujna u Splitu, a tri tjedna kasnije zaputili su se u Veneciju gdje je trebalo biti njihovo bračno putovanje. Osim poginule Antonele koja je bila u šestom mjesecu trudnoće, život je izgubilo još 20 osoba, među kojima je i 40-godišnji vozač iz Italije. Najviše poginulih, njih devetero, bilo je iz Ukrajine, a preminula su još i četiri Rumunja, tri Nijemca, dvoje Portugalaca te jedna Južnoafrikanka. Dvije djevojčice također su poginule, a velika je tragedija i što gotovo nitko od žrtava nije bio stariji od 50 godina. 

Izvori su pojasnili kako je identifikacija tijela u nekim slučajevima bila izuzetno komplicirana, a u nekim slučajevima tijelo se moglo identificirati jedino uz pomoć DNK testa. 

 POVEZANI ČLANCI:

– U kontaktu smo sa svim članovima obitelji. Ozlijeđeni su hospitalizirani u bolnicama Mestre, Treviso i Padova, svi su na intenzivnoj njezi – objasnio je generalni konzul Ukrajine u Milanu Andrej Kartiš u vezi s ukrajinskim žrtvama. 

Inače, Večernji list u posjedu je snimke nadzorne kamere na kojoj se vidi bijeli autobus kako prelazi nadvožnjak Vempa u mjestu Mestre pokraj Venecije. U jednom trenutku, sasvim iznenada, autobus pun turista pada preko ograde nadvožnjaka s visine od desetak metara.

Komentara 3

TU
TutoBruto
10:50 05.10.2023.

Nikako. Talijani su mila majka u odnosu na nas, nasu voznju i opcenito ponasanje u prometu. Talijani su glasniji to je jedino a ostalo mi smo prvaci. Nevjerojatno koliko primitivaca bez ikakvog znanja upravljanja vozilima se nalazi na HR cestama. Kruzni tok je gordijev cvor za 90% hrvata. Ako nekome potrubis mozes racunati minimalno sa srednjakom a najvise sa razbijenom glavom. Ekipa ne postuje propise niti ogranicenja brzine..ma sta da vam kazem.

Avatar horuk
horuk
10:08 05.10.2023.

Italija i promet. Ako smo mi vec katastrofa od nepoštovanja propisa oda su Talijani katastrofa¹⁰

DU
Deleted user
12:33 05.10.2023.

Talijani su temperamentni ali i vješti vozači.Pogledajte samo kako voze autobuse po onim uskim zakrčenim cestama ili ulicama uz obalu. Nije za vjerovati kako se mogu mimoići. Ovdje je bio neki drugi uzrok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije