NOVI TOPLINSKI VAL

Sutra temperature do 39°C: Crveni meteoalarm proglašen za jednu hrvatsku regiju

Temperature se u Hrvatskoj približavaju 40°C, vrhunac se očekuje u subotu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
21.07.2022.
u 18:52

Najviša temperatura koja je bila najavljena za četvrtak mjestimice je bila 35 Celzijevih stupnjeva, a u petak se na području Zadarske županije očekuju temperature i do vrtoglavih 39 Celzijevih stupnjeva

Nakon što su u najvećem dijelu Hrvatske ovoga četvrtka vladale visoke temperature te je bio upaljen narančasti alarm za sve regije osim istočne Hrvatske, sutra će toplinski val biti još žešći. 

Naime, u petak je za cijelu Hrvatsku upaljen narančasti meteoalarm, dok je za Istru i Kvarner proglašen crveni meteoalarm zbog toplinskog vala s temperaturama viših od 35 stupnjeva Celzijevih. 

Najviša temperatura koja je bila najavljena za četvrtak mjestimice je bila 35 Celzijevih stupnjeva, a u petak se na području Zadarske županije očekuju temperature i do vrtoglavih 39 Celzijevih stupnjeva. 

Kako najavljuje DHMZ, sutra se očekuje sunčano vrijeme, u unutrašnjosti uz slab i umjeren dnevni razvoj oblaka. Vjetar na kopnu većinom slab.

Na Jadranu u noći i ujutro burin, a od sredine dana slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu od 13 do 19, na moru od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 33 i 38 °C.

>> VIDEO Donesena odluka o imenu mosta koji spaja kopno s Pelješcem: 'Jednostavno je, lako pamtljivo'

Komentara 6

CB
cro.bos.
21:31 21.07.2022.

1988 služio jna u Skoplju, 42°, nije bilo nikakvih crveni alarma, sve normalno, samo vruće...

Avatar Liberian
Liberian
21:41 21.07.2022.

Baš čudno, vruće u srid lita..😂😂

Avatar lasta mala
lasta mala
23:06 21.07.2022.

Svake godine isto. Zimi se čude snijegu ljeto je apokalipsa zbog 35 stupnjeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije