AJME, ŠTO JE DOBRO! Bit će slasno u imotskim Dvorima don Ivana Turića

Sve je spremno za gastro feštu ‘Spiza na kraju svita’

18.02.2009.
u 15:19

IMOTSKI - Organizatori fešte “Spiza na kraju svita”, koja se održava u Dvorima don Ivana Turića u Imotskome 20.-21. veljače 2009. okupili su goste koji su se svojim znanjima i vještinama istaknuli širom svijeta.

Novi život tradicije
– Rene Bakalović, Stephan Macchi, Zlatko Gall, Saša Špiranec, Silvija Munda, Sandra Petričević i Radovan Nikolić, među ostalim zvučnim imenima pomažu da našoj bogatoj tradiciji udahnemo novi život u duhu suvremenosti. Jedan je od glavnih ciljeva naše fešte aktivno promišljati suvremeni imotski ugostiteljski, gastronomski i enološki izraz, te se, naslonjeni na svoju baštinu, a ojačani novim znanjima, ravnopravno uključiti u turističku tržišnu utakmicu – rekao je direktor TZ-a Imotskoga, Lukica Kolovrat.

Bakalović je jedan je od prvih hrvatskih gastronomada. Stephan Macchi karijeru počinje u Švicarskoj radeći s iLevyjem Ericom, a član je i “Kulinarske brigade”. Zlatko Gall na gastronomskom fontu je, prema vlastitim riječima, dragovoljac. Saša Špiranec profesionalni je enolog. Poznati su i vrlo čitani njegovi članci o vinima i recenzije vina u hrvatskom izdanju Playboya. Silvija Munda je urednica i voditeljica popularne VinotekeHR na internetskoj televiziji SmartTV, a Sandra Petričević je direktorica SMS-ova Prehrambeno- razvojnog centra iz Trilja.

Maslinovo ulje
Prehrambeno-razvojni centar prvi je i jedini laboratorijski centar u regiji ovlašten za kontrolu kvalitete maslinova ulja. Radovan Nikolić je pokretač, vlasnik i urednik webportala koji okuplja sve profesionalce i zaljubljenike da komunikacijom unaprijede kulturu konzumacije maslinova ulja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije