Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REALIZIRAN PROJEKT

Svečano otvoren Tehnološko inovacijski centar u Novoj Gradiški vrijedan 9,3 milijuna eura

Foto: CEKOM
1/2
07.12.2023.
u 17:32

Tehnološko inovacijski centar prostire se na 3074 m2 multifunkcionalnog sadržaja koji uključuje laboratorijski, znanstveno – edukativni, konferencijski, izložbeni i uredski prostor, objavljeno je u priopćenju

Svečano je otvoren Tehnološko inovacijski centar ovog četvrtka u Novoj Gradiški, u sklopu realizacije projekta Centra kompetencija za napredno inženjerstvo. Tehnološko inovacijski centar prostire se na 3074 m2 multifunkcionalnog sadržaja koji uključuje laboratorijski, znanstveno – edukativni, konferencijski, izložbeni i uredski prostor, objavljeno je u priopćenju.

TIC posjeduje pet vlastita laboratorija; za 3D tehnologiju, za visoko brzinsku obradu, za automatizaciju i robotiku,  toplinsku obradu te mjerni laboratorij. Uz sam Centar, postavljena je i fotonaponska elektrana snage 30 KW.

- Od 2016. godine od kada smo osnovani, sanjali smo veliko i svjedoci smo da se naši snovi i ostvaruju. Otvorenje tehnološko inovacijskog centra nije samo prekretnica za našu organizaciju, već i simbol naše predanosti napretku, inovacijama i znanstvenom istraživanju. Opremljen naprednim laboratorijima, tehnološkom opremom i stručnim timom, CEKOM NING je više od zgrade – to je inkubator ideja, istraživanja i tehnološkog napretka. Kako ulazimo u novo poglavlje, zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt - zaposlenicima, partnerima, zajednici i svima koji vjeruju u moć inovacija. Zajedno, nastavljamo naše putovanje prema otkrivanjima koja će oblikovati budućnost našeg društva - istaknuo je Adam Đanić, direktor CEKOM-a.

- Kada smo dobili mandat građana da upravljamo gradom, prva misao i zadaća nam je bila zaustaviti egzodus mladih iz Nove Gradiške. Jedini način na koji je to moguće napraviti jest otvaranje radnih mjesta, ali radnih mjesta koja osiguravaju normalnu egzistenciju. CEKOM danas i Tehnološko inovacijski centar su kruna našeg rada i zalaganja u proteklih 7 godina. Danas se ljudi vraćaju u Gradišku i dolaze u radnu sredinu koja je tehnološki ispred mnogih sredina u kojima su radili. Sretan sam i ponosan na sve učinjeno i nastavljamo dalje u smjeruistraživanja, razvoja, inovacija i tehnologija - nadovezao se gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon obilaska Centra, započela je panel rasprava „Utjecaj inovacija, novih tehnologija i umjetne inteligencije na proizvodne procese“ koju je moderirala profesorica Nataša Drvenkar. Vrijednost TIC-a iznosi gotovo 9.280.000 €, a vrijednost cjelokupnog projekta CEKOM NING 15.820.000 €. Projekt CEKOM NING je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru ograničenog poziva Podrška razvoju Centara kompetencija. Vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 10.372.357,99 €, što predstavlja intenzitet sufinanciranja od 80,78%, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije