ozlijeđene dvije žene

Svjedoci o tragediji kod Obrovca: 'Muškarac je podigao haubu i onda se začula eksplozija'

Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete
Sime Zelic/PIXSELL
20.06.2024.
u 10:31

– Policija će u daljnjem kriminalističkom istraživanju utvrditi zašto je češki državljanin imao eksplozivnu napravu u svom automobilu – kazala je glasnogovornica zadarske policije za Večernji list

U srijedu oko 18 sati kod Obrovca je u eksploziji stradalo 9-godišnje dijete, a dvije žene su ozlijeđene. Navodno je riječ o češkim turistima, a izvor eksplozije još nije poznat. Pričalo se da je možda riječ o eksplozivnoj napravi na koju je dijete nagazilo, ali i da su turisti prevozili neko eksplozivno sredstvo.

Ženske osobe u dobi od 49 i 34 godina te 39-godišnji muškarac, svi državljani Češke, prevezeni su u Opću bolnicu Zadar gdje je ustanovljeno da su žene teže ozlijeđene, a muškarac je pušten na kućnu njegu nakon pružene prve pomoći. Na automobilu su nastala manja oštećenja.

Mještani kažu da su čuli glasnu eksploziju, a ideja da se radi o eksplozivnoj napravi zaostaloj iz rata im je neobična jer, prisjećaju se, u tom kraju nije bilo ratnih događanja. Policija će u daljnjem kriminalističkom istraživanju utvrditi zašto je češki državljanin imao eksplozivnu napravu u svom automobilu – kazala je glasnogovornica zadarske policije za Večernji list.

"Začuo sam sam zapomaganje i vrisku i otrčao kako bih pomogao jer sam bio u blizini. Pored automobila ležalo je dijete. Jedna žena je ležala, druga se držala za oko. Muškarac koji je bio ispred automobila rekao mi je kako je podigao haubu jer je bio kvar na vozilu i da se onda začula eksplozija. Užas jedan. Ne znam je li eksplozivna naprava bila automobilu ili je dijete nagazilo na eksplozivnu napravu pokraj ceste. Ne znam ja to. Znam samo da je bilo strašno. Bila su četiri odrasla i jedno dijete u dva džipa. Hitna je brzo došla, ali djetetu nije bilo pomoći", vidno potresen o tragediji na obrovačkom području za Večernji list u telefonskom razgovoru rekao je Slobodan Olujić iz Bilišana.

VIDEO Veliki požar u Zaprešiću: Gusti crni dim nadvio se iznad grada

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Korto Malteze
Korto Malteze
11:41 20.06.2024.

Neobično im je jer nije bilo ratnih događanja? A okupacija nije "ratno događanje"? I "neobično" je da pri povlačenju okupatora on minira područje s kojeg se povlači?

Avatar Korto Malteze
Korto Malteze
12:00 20.06.2024.

Ako je podigao haubu, znači da mu je auto prokuhao. Dakle nije birao gdje će stati, kao na tipa nekom odmorištu ili benzinskoj. Stao je usred neke pustopoljine. Dijete je odšetalo, nagazilo na nešto i poginulo, a žene koje su vjerojatno bile odmah za djetetom teško stradale. Otac je prošao s najmanjim ozljedama jer je vjerojatno bio najudaljeniji i još zaštićen haubom od šrapnela. Teorija o tome da je "eksplozivna naprava" bila u vozilu vrlo je neodrživa. Izmišljaju da poštede stigme one koje oni štite. Kada je indijski radnik nabasao na zvončić u Zagrebu, vijest je bila pola dana u medijima. Ne valja "otvarati stare rane", je li? Treba u Sisak kod Baniček na "Dan antifašističke borbe", je li?

Avatar Didun77
Didun77
17:54 20.06.2024.

Možeš misliti kako su Česi donijeli bombu ili minu.Teško je priznati da nismo sve razminirali,sve sami lažljivci i beskrupulozni ljudi u našem društvu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije