Suđenje policajcu

Svjedok: Kazao je da polovicu iznosa ostavim na benzinskoj

Grozdan Repnjak
Igor Kralj/PIXSELL
21.02.2013.
u 15:42

Prema optužnici, Repnjak se tereti da je ugostitelju Danijelu Posavcu (37) i njegovom prijatelju Saši Lozaru (41) za novac tijekom 2011. odavao informacije, poput onih kada će u Posavčevom lokalu biti policijske racije.

- Nisam kriv! - kazao je Grozdan Repnjak (48), koprivnički policajac kojeg USKOK tereti za primanje mita. Prema optužnici, Repnjak se tereti da je ugostitelju Danijelu Posavcu (37) i njegovom prijatelju Saši Lozaru (41) za novac tijekom 2011. odavao informacije, poput onih kada će u Posavčevom lokalu biti policijske racije.

U međuvremenu, Posavec i Lozar, koji su bili optuženi kao davatelji mita, priznali su krivnju u zamjenu za manju kaznu te su pravomoćno osuđeni. Posavec se danas na sudu nije pojavio, ispričavši svoj nedolazak kvarom na automobilu, dok je Lazar posvjedočio kako su policijske kontrole u lokalu Orinoko, čiji je vlasnik bio Posavec, bile prečeste.

- To je zapravo bila pretjerana represija, jer je Repnjak s kolegama dolazio tri vikenda u mjesecu. Posavec i ja pričali smo što da radimo. Prvo smo htjeli razgovarati s Repnjakovim pretpostavljenim, no nismo se uspjeli naći s njim. Onda je Posavec predložio da se nađem s Repnjakom te utvrdim što on želi, odnosno traži li novac. Dao mi je 2000 kuna, a kazao mi je da kažem Repnjaku, kako mu je spreman dati 500 eura. Repnjak je prvo novac odbio, no nakon par dana me nazvao te mi je kazao da mu polovicu onog iznosa ostavim na jednoj benzinskoj pumpi, što sam i učinio. Sastali smo se još tri ili četiri puta, a ja sam mu predao između 100 i 120 eura u kunama jer je on tako tražio - kazao je Lazar.

Dodao je još da se policijske kontrole u lokalu nisu smanjile, iako je Repnjak uzeo novac. No kazao je i da su u dva navrata od Repnjaka doznali kako će u lokalu biti racija. Istinitosti njegovog iskaza prigovorio je Repnjakov branitelj, ustvrdivši da je Lazar jedno izjavljivao kao okrivljeni u postupku, a nešto sasvim drugo, sada kao svjedok.

>>Policajac za “siću” javljao gazdi kluba kada su racije

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije