21 godina zatvora

Svjedok u slučaju terorističkih napada u Crnoj Gori osuđen za ubojstvo u Hrvatskoj?

Aleksandar Sinđelić
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS/PIXSELL
09.04.2017.
u 21:57

Radunović je precizirao da je Sinđelić 28. veljače 2012. godine pravomoćno osuđen na kaznu od 21 godinu zatvora u Hrvatskoj, zbog ubojstva hrvatskog državljanina.

Svjedok suradnik u slučaju planiranih terorističkih napada tijekom izborne noći u Crnoj Gori 16. listopada prošle godine Aleksandar Sinđelić pravomoćno je u Hrvatskoj osuđen na zatvorsku kaznu zbog ubojstva, tvrde u oporbenom crnogorskom savezu Demokratski front (DF).

“To ga diskvalificira kao svjedoka suradnika”, kazao je novinarima u nedjelju zastupnik DF-a Slaven Radunović, optužujući Hrvatsku da navodno skriva tu činjenicu kako bi pomogla Crnoj Gori u euroatlantskim integracijama. 

Radunović je precizirao da je Sinđelić 28. veljače 2012. godine pravomoćno osuđen na kaznu od 21 godinu zatvora u Hrvatskoj, zbog ubojstva hrvatskog državljanina.

Naime, tvrdi Radunović, Sinđelić je 6. listopada 2002. ukrao automobil i mobitel u Hrvatskoj, došao do sela Rekavac u blizni granice sa Srbijom i ubio farmera tako što mu je pucao u leđa. Tada je Sinđelić navodno uzeo traktor žrtve i izvan graničnog prijelaza ušao u Srbiju.

"Tamo je pucao na prometnu patrolu koja ga je htjela zaustaviti, nakon čega je uhićen i odgovarao je zbog napada na službenu osobu", rekao je Radunović, a prenosi portal RTCG.

On je ocijenio da Hrvatska ima obavezu uhititi Sinđelića.

"Šutnja Hrvatske navodi na sumnju da su možda i oni uključeni u sve ovo i namjerno prešućuju činjenice da bi se stvorila slika o navodnoj umiješanosti Rusije u državni udar, dok Crna Gora ne bude primljena u NATO", kazao je Radunović.

>>Pripadnik četničkog pokreta priznao da je organizirao teroristički napad: 'Angažirali su me ruski nacionalisti'

Ključne riječi

Komentara 4

MO
mobitel20
22:40 09.04.2017.

Zasto bi Hrvatska ista skrivala!? I zasto bi taj lik bio nevjerodostojan za neku sasvim stotu stvar ? Taj DF je procetnicka velikosrpska organizacija koja ne priznaje ni Crnigorce ni Crnogorsku drzavu. Inzistiraju da je to drugo srpsko oko uu glavi...Tako da vjerovati njima je kao vjerovati Seselju...

RA
rafaell
11:48 10.04.2017.

Za pokušaj državnog udara i terorizam, uvjetna kazna i svjedoci pokajnici, nije ni čudo što napadaju Erdogana

Avatar Idler 3
Idler 3
22:21 09.04.2017.

A jel taj Sinđelić trenutno u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije