Slamka spasa

Talakić sredio novac za plaću, ali ga ne želi protuzakonito isplatiti

nkkarlovac01_PXL_kar_181111
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
18.11.2011.
u 20:57

Igrači zaprijetili novim štrajkom ako jednu plaću ne dobiju do susreta s Rijekom

Igrači su stjerani u kut i doslovno nemaju za kruh. Gostovanje u Rijeci je vrlo upitno – poručuje kapetan prve momčadi Nogometnog kluba Karlovac Matija Štefančić na tribini o stanju u klubu koju je u petak organizirala karlovačka sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara u Školskoj sportskoj dvorani Mladost. 

Predviđeno je da se utakmica 15. kola 1. HNL Rijeka-Karlovac odigra u nedjelju uz televizijski prijenos. Uprava i navijači apeliraju na igrače da igraju do kraja prvog dijela prvenstva, nakon čega bi se za zimske stanke pokušalo iznaći rješenja. Ukoliko se bez opravdanja ne odigraju dvije utakmice, Karlovac bi, po pravilima HNS-a, mogao biti izbačen i u županijski rang natjecanja. Klupski čelnici također trpe kritike, ali su svjesni da su zahtjevi igrača za isplatom plaća legitimni. 

– Ova uprava ne radi dovoljno učestalo i masovno. Klub stoji 20.000 kuna dnevno. Ako uprava spava par dana, već je dubioza, a posebice ako spava mjesecima – tvrdi Krešimir Perković, bivši sportski direktor. 

Talakić ističe da se klub financira iz džepova članova uprave.

- Ova uprava je uspjela sanirati dugovanja prema igračima za 2010. i četiri mjeseca 2011. godine. Međutim, tada su počeli problemi: policija je ušla u klub, a porezna uprava blokirala račun. Pokušavamo ga deblokirati, no i dalje nismo na putu da se ta priča riješi - kaže Talakić.

Osigurana su sredstva za plaću igračima, no, to se ne može učiniti s blokiranog klupskog računa. Talakić to ne želi odraditi s drugog, jer je protuzakonito. Vodstvo je kritizirano i zbog toga što se financiranje navodno svodi na ‘žicanje’ sponzora za kratkoročna sredstva.

Omladinska škola dužna je klubu oko 93.000 kuna.

- Ona ima novac na svom računu. Kada smo razgovarali da to nekako isplatimo, da napravimo posudbu, upozoreni smo da se ne igramo, da će netko u zatvoru završiti jer se ne može raditi cesija s klubom koji je blokiran. Sustav ne funkcionira, svi se plaše uskoka, poskoka... Osobno bih potpisao jedan takav papir. Jedini smo klub u državi kojem je ta nekakva porezna uprava došla u klub. Ali, to smo bili mi: uprava, novinari građani... Netko je pozvao tu poreznu upravu - otvoren je Marčetić.

Kao popratni problem javlja se dojam o slaboj komunikaciji igrača i čelnika kluba. Primjerice, sportski direktor Velimir Zajec, od kojeg je nogometna javnost u Karlovcu mnogo očekivala, poduže nije viđen na desnoj obali Korane.

- Ispočetka je direktor Zajec bio na gotovo svakom našem treningu, pratio sve utakmice, međutim kada je došlo do financijskih problema, više se nije pojavljivao - tvrdi Štefančić, dodajući da rijetko dolazi i predsjednik Amirudin Talakić.

Najodgovornija osoba u klubu to niječe.

- Nije bio nijedan jedini dan da nisam bio u klubu otkako sam predsjednik - kaže Talakić.

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
20:41 19.11.2011.

kakova je to bu----la taj Talakić kada govori o hrvatskoj upravi za poreze ;; nekakova porezna uprava:: dali je on u karlovcu tako jak da se može ismijavati sa jednom Hrvatskom ustanovom i govoriti nekakova porezna uprava . moj prijedlogog treba njega dobro spakovati u nekakovi paket pa ga poslati tamo odakle je došao i neka tamo šerifuje po nekakovom tamošnjem zakonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije