O dvorani ni "a"

Tek uveli, a već ukidaju produljenje naplate parkiranja

'14.09.2012., Sisak - Odrzana je 20.sjednica Gradskog vijeca Grada Siska na kojoj je pred vijecnicma bio opsezan dnevni red.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Nikola Čutuk/Pixsell
15.09.2012.
u 15:48

Oporba optužila vlast da nastavljanjem stare sjednice izbjegava aktualni sat i pitanja građana

Bez gorućih pitanja Siska, nastavka gradnje nove sportske dvorane i dovršetka dječjeg vrtića, prošla je i jučerašnja sjednica Gradskog vijeća koja je organizirana kao nastavak one u lipnju. Aktualnog sata jučer nije ni bilo, na što je oporba odmah upozorila.

Kršenje Poslovnika

– Riječ je o grubom kršenju Poslovnika o radu, s obzirom da se nastavak može sazvati onda kada se ne uspije do kraja konzumirati dnevni red pa se tijekom nekoliko sljedećih dana saziva nova sjednica, a sada je prošlo 90 dana. Bojite li se onoga što ćemo reći na aktualnom satu ili pak pitanja građana o tome što radite? - pitala je vijećnica Kristina Ikić Baniček predsjednika Veljka Novaka, koji se nije očitovao nego je sazvao stanku, nastavio s radom, a nju isključio iz daljnjeg tijeka sjednice.

Iako je političke bodove donedavno skupljala na projektima gradnje dva važna objekata, u jeku nemogućnosti njihove realizacije vlast se sada "prebacila" na dvije predizborno ostvarivije ideje. Naime, iz redova HSP-a dr. Ante Starčević stiže prijedlog o snižavanju cijene parkirne karte te vraćanju vremena naplate parkinga u Sisku na staro, te vraćanju naknade od 500 kuna za svu novorođenčad. Naime, nedavno su odlukom gradonačelnika Dinka Pintarića uvedeni socijalni kriteriji za takvu pomoć.

– Gospodarska situacija se mijenja stoga je pet kuna po satu previše, što pokazuju i poluprazna parkirališta koja ostvaruju tek 40 posto popunjenosti. Želimo izjednačenje za obje zone uz cijenu od 3 kune te naplatu do 16 umjesto 19 sati, kazao je Veljko Novak.

Gradonačelnik već otišao

Iako je sam donio odluku o produljenju naplate na temelju financijske analize gradske komunalne tvrtke, gradonačelnik Pintarić sada je prihvatio novi prijedlog, a obećao je razmotriti i ukidanje naplate subotom, što je u ime obrtnika zatražio Željko Vrbanus. O izuzimanju pomoći novorođenima iz socijalne kategorije gradonačelnik se nije izjasnio jer je do tada već bio otišao sa sjednice.

Komentara 4

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
19:38 15.09.2012.

U centru grada se naplaćuje parking 500 m od središta Siska, gradske jezgre, srca malih obrtnika Grad je dao zemlju korporacijama: Interspar, Kaufland, Lidl... KOJI NE NAPLAĆUJU PARKING. Ima li u ovoj zemlji sud koji bi rekao da se u u tom slučaju ne smije naplaćivati parking u centru grada. Naravno, gle čuda pozatvarali se obrti u centru grada.

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
19:48 15.09.2012.

Da su Kaufland, Interspar, Lidl dovoljno daleko od centra Siska, naplata parkinga bi bila sasvim ok stvar. Barem 5 km od table ulaza u Grad. Ili da je grad te poslovne zone dao za proizvodnju, a ne trgovinu. Naplata jee u našem slučaju u najmanju ruku nepoštena!

IB
istina_boli
13:48 16.09.2012.

Ukinite im placu. Oni su paraziti koji nista ne doprinose gradu Sisku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije