Podnesena optužnica

Terete dvojicu vozača zbog smrti djevojke u zapaljenom Ferrariju

'Karlovac - U teskoj prometnoj nesreci koja se dogodila na 62. km autoceste prema Rijeci kod cvora Bosiljevo u potpunosti izgorio Ferrari. Zenska osoba poginula u nesreci.Ferrari je sletio s ceste i i
Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
1/4
24.04.2012.
u 16:39

Njih su dvojica 5. studenoga 2010. skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja Ivana Obad

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je optužnicu pred Općinskim sudom protiv Marina Čolaka (28) i Dalibora Opačka (35) zbog izazivanja prometne nesreće 5. studenog 2010. godine na autocesti A-6 u smjeru Rijeke u kojoj je poginula Ivana Obad (20). Tereti ih se da su se vozili protivno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prevelikom brzinom i pristajući na sve posljedice koje zbog takve vožnje mogu proizaći, i to Čolak u svom Ferrariju 131 Modena u kojem je suvozačica bila djevojka, a Opačak Nissanom 350 Z.

Čolaka se tereti da je na 1,9 kilometru spomenute autoceste zbog prevelike brzine od 188 kilometara na sat nepravilno procijenio položaj svog vozila u odnosu na druga vozila te, iako to nije mogao učiniti bez ugrožavanja drugih sudionika u prometu, počeo prelaziti iz lijevog pretjecajnog u desni prometni trak pri čemu je zapriječio prolaz okrivljenom Opačku koji je Nissanom 350 nepropisno, na desnom voznom traku, brzinom od 210 kilometara na sat pretjecao prvookrivljenika, a zbog prevelike brzine nije uspio na vrijeme kočiti ni držati dovoljan razmak od vozila prvookrivljenika.

Prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni bočni dio Ferrarija 131 Modena nakon čega se vozilo zanijelo i sletjelo udesno izvan kolnika te se zapalilo, a eksplodirao je spremnik za gorivo zbog čega je suvozačica teško ozlijeđena i preminula je na mjestu nesreće.

Komentara 10

PA
parasa
17:25 24.04.2012.

To je kad se dva k***** sastanu na autocesti umjesto na nekom športskom natjecanju, na pr. na jahanju.

SP
spartak
17:39 24.04.2012.

Oba kazniti: 1. najmanje 5 godina bajbukana, 2. Doživtno oduzimanje dozvole

BA
Bandit
17:14 24.04.2012.

Odma u corku na duze vrjeme pa neka tamo tera i 200 km ehheheh ...tako su mogli i neku djecu u kolima ubiti uzas odma bi ja to po kratkom postupku 40 gd robije postupku 40 gd robije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije