KONTROLA BOLOVANJA

Teslina tvornica u Njemačkoj napravila nesvakidašnji potez, pa su im radnici prijetili policijom

FILE PHOTO: US businesses' optimism in China falls to record low, survey shows
Foto: ALY SONG/REUTERS
1/3
25.09.2024.
u 15:49

Demler je na sastanku opisao 'latentnu agresivnost' s kojom se susreo kad je došao u nenajavljeni kućni posjet radnicima.

Radnici proizvođača električnog automobila Tesla u tvornici u Grünheideu u Njemačkoj uzimaju prevelik broj bolovanja, barem tako to misli vodstvo zbog čega su oni krenuli s drastičnim mjerama kako bi stali tome na kraj. Djelatnici na bolovanju primali su nenajavljene kućne posjete svojih nadređenih, pišu njemački mediji pozivajući se na snimke radnih sastanaka.  Upravitelj tvornice André Thierig i voditelj ljudskih resursa Erik Demmler predstavili su brojke na sastanku koje pokazuju stope bolovanja do 17 posto.

"Zbog toga, tvrtka Tesla je počela nenajavljeno posjećivati ​​radnike koji su bili na bolovanju", rekao je Demmler, navodi njemački mediji Handelsblatt koji prenosi njegovu izjavu: "Jednostavno smo odabrali 30 radnika koji su bili zamjetno dugo na bolovanju ili koji su predočili mnogo doznaka za bolovanje. Rezultati posjeta bili su vrlo različiti.

Neki od radnika su mu zaupili vrata pred nosom, drugi su pak prijetili da će nazvati policiju. Demler je na sastanku opisao 'latentnu agresivnost' s kojom se susreo kad je došao u nenajavljeni kućni posjet radnicima. Bolovanje u 32. kalendarskom tjednu, početkom kolovoza, iznosilo je 15 posto, a sljedećeg tjedna poraslo je na 17 posto, rečeno je na sastanku. U rujnu je izostanak zaposlenih na neodređeno vrijeme bio između deset i jedanaest posto, dok je izostanak zaposlenih na određeno bio svega dva posto.

Ovo nije prvi put da je tvornica Tesla u Grünheideu dospjela na naslovnice medija zbog izostanaka s posla. Već u srpnju 2023., upravitelj tvornice Thierig kritizirao je radnike na sastanku koristeći termin "previše lijenosti", piše Fenix-magazin.

 FOTO  Vrhunac vodenog vala poplavio Zeleni otok uz Dunav

FILE PHOTO: US businesses' optimism in China falls to record low, survey shows
1/31

Komentara 2

ŠU
Šugaman
17:55 25.09.2024.

A možda su šefovi postali prezahtjevni. Radnik je ljudsko biće, nije stroj. To šefovi ponekad zaboravljaju. Kad se čovjeka preoptereti na duže vrijeme onda čovjeku padne imunitet, pa postane podložan obolijevanju.

TB
Tarba_barba
16:21 25.09.2024.

Vise ne smjes bit bolestan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije