Slavonski Brod

The Boat seli na jadransku obalu

The boat
Ivica Galović/PIXSELL
27.09.2014.
u 14:26

Izrađen od slavonskog bora zamišljen je kao replika starog hrvatskog broda, implementiran u arhitekturu grada s velikom ljetnom terasom, caffe barom i vidikovcem na obali rijeke, no nije predviđen za plovidbu. Voda je u njega počela nadirati nakon poplava

Svojevrsna turistička atrakcija  tijekom današnjeg dana biti će uklonjen s nasipa uz savsku obalu na Šetalištu braće Radića u Slavonskom Brodu.. Dvadesetmetarski "The Boat" izrađen od slavonskog bora zamišljen je kao replika starog hrvatskog broda, implementiran u arhitekturu grada s velikom ljetnom terasom, caffe barom i vidikovcem na obali rijeke, što je i bio unazad dvije godine.

No, već na samom početku mnogima je smetao i postao trn u oku. Projekt je unatoč svim valjanim dozvolama osuđivan da nagrđuje izgled šetalištu, te smeta vozačima i prolaznicima. Najveći problem, koji mu je čini se i presudio, pojavio se u vrijeme svibanjskih poplava. Tada se nivo nabujale Save podigao do samog trupa broda, a obzirom na drvenu konstrukciju koja nije predviđena za plovidbu, voda je kroz nju počela nadirati na kolnik.

Brzom reakcijom nadležnih daljnje curenje je zaustavljeno, ali to je bila dovoljna opomena vlasniku da "The Boat" skloni u neke "sigurnije" vode, pa će ​drveni brod savsku, ​uskoro zamijeniti jadranskom obalom.

>> Zbog visokog vodostaja u Brodu dolazi do procjeđivanja

Ključne riječi

Komentara 1

CE
centirion
01:24 28.09.2014.

Šteta bio je simpa i dobro zamišljen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije