Tko će vratiti ugled fra Vladimiru Vidoviću ako se ne dokaže zlostavljanje?

24.10.2024. u 08:10

Kanonski, tj. crkveni proces odvojen je od državnoga, no biskupi su dužni surađivati s državnim pravosudnim tijelima

Komentara 2

TA
TajSam
08:57 24.10.2024.

Uglavnom i u većini su se dokazala, a i sama sumnja na fratra, previše je!!

Avatar 365dias
365dias
09:09 24.10.2024.

Autor članka pita što će biti dokaže li se da je lik nevin - jer eto on ipak nije iz iste košare kao svi mi pa za njega kao svećenika valjda ne bi trebali vrijediti isti zakoni. Odgovor je: dogodit će se upravo isto ono što i svim drugim okrivljenicima - ili će se utvrditi krivnja ili će ga proglasiti nevinim. Zašto bi svećenici imali drukčiji tretman od ostalih građana?! Pogotovo kada znamo što je takva praksa donijela proteklih desetljeća (a vjerojatno je riječ o stoljećima) - stotine i stotine tisuća zlostavljane djece! I nakon tog moralnog sunovrata trebali bismo i dalje na svećenike gledati kao na duhovnu vertikalu društva?! Prohujalo s vremenom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije