'GLUMILA' ISUSA?

Tko je žena u središtu sporne parodije na otvaranju Igara u Parizu: Proglašena LGBT osobom godine

Attitude Pride Awards 2023 - London
Foto: Simon Jacobs/PRESS ASSOCIATION
1/3
29.07.2024.
u 00:05

Butch je odrasla u tradicionalnoj židovskoj obitelji, a njena majka povezana je s Aškenazi Židovima, jednoj od dviju glavnih skupina Židova prema geografskom podrijetlu i kulturnoj tradiciji.

Otvaranje Olimpijskih igara pred koji dan privuklo je dosta pažnje i izazvalo kontroverze zbog parodije Posljednje večere, slike Leonarda Da Vincija. Mnogi tvrde da se radi o ismijavanju kršćanske vjere i Isusa Krista, a evo i tko je žena koja je 'glumila' Isusa. Barbara Butch, 43-godišnja je Francuskinja, koja je tijekom te scene sjedila u sredini stola, a poznata je po lezbijskom aktivizmu i promoviranju debljine. Vrlo je aktivna po pitanju prava homoseksualaca i tvorac je filma "Extra Large", koji promovira debljinu. Bila je i na naslovnici jednog francuskog časopisa tijekom 2020. godine uz naslov: "Zašto odbijate debele ljude?", prenosi India Today

Proglašena je LGBT osobom godine 2021. od strane udruge francuskih homoseksualnih novinara. Inače je i DJ-ica, što se moglo vidjeti i prilikom otvaranja, jer je ispred nje na stolu bila mikseta. Na društvenim mrežama je podijelila i objavu s otvaranja OI: "Ja sam ljubavni aktivist, DJ i producent sa sjedištem u Parizu. Moj cilj je ujediniti ljude, okupiti ljude i podijeliti ljubav kroz glazbu da svi plešemo i natjeramo srca da kucaju u harmoniji! Glazba zvuči bolje sa svima nama!", napisala je na društvenim mrežama.

Butch je odrasla u tradicionalnoj židovskoj obitelji, a njena majka povezana je s Aškenazi Židovima, jednoj od dviju glavnih skupina Židova prema geografskom podrijetlu i kulturnoj tradiciji. Njena pojava je dodatno naljutila vjernike, jer je cijela parodija Posljednje večere viđena kao provokacija prema kršćanima, dok su članovi LGBTQ+ zajednice pozdravili ovakav umjetnički performans, koji je trebao poticati inkluzivnost, prema organizatorima. 

Komentara 12

Avatar 3P Petrov-Pavliček-Pupovac
3P Petrov-Pavliček-Pupovac
23:27 28.07.2024.

Može li pojašnjenje kakve veze ima ova simpatična gospođa i njeno ideološko djelovanje s olimpijskim igrama? Gdje je poveznica?

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:14 29.07.2024.

Rimsko carstvo propalo je 476. godine kada ga je dekadencija iznutra uništila. Nismo danas negdje oko 465. godine, ali kako se danas brže živi, neće trajati 11 godina do kraja. Vic u svemu tome je, da će upravo ovi i ovakvi prvi biti posmicani od novih vladara. Pa onda zeleni... Sve se više pitam da li će to biti šteta!

DU
Deleted user
23:42 28.07.2024.

ahahahahaa 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije