Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI VLASNIK AGROKORA

Todorić: Fortenova je u bankrotu. Duguju 18 milijardi, a imaju profit godišnje od 300 milijuna

Ivica Todorić dolazi na sjednicu Optužnog vijeća u predmetu veliki Agrokor
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
04.11.2022.
u 16:44

Na koncu je kazao da u Hrvatskoj trebamo "prelaznu Vladu koja će napraviti pravedne izbore, riješiti korupciju"

Ivica Todorić  se nakon sjednice optužnog vijeća u aferi Agrokor, osvrnuo i na novonastalu situaciju oko Fortenove. Upitan vjeruje  li zaista da je šeik Saif Alketbi  taj koji je kupio 43 posto dionica tvrtke Todorić je kazao:

- Od prvog dana Plenković upravlja tim procesom i upravlja do danas. Prije četiri, pet dana u Podravci se sastao su  Martinom Dalić i Pavlom Vujnovcem. Otišli su u posebnu sobu, bili su sat i 20 minuta zatvoreni i dogovorili su na koji način će sve to složiti, presložiti... O tome nitko ništa nije smio znati. Ni vanjski poslovi ni tajne službe, dakle oni koji su nadležni  da vode brigu o nacionalnoj sigurnosti... I onda im se dogodi kada su sve to posložili, ovo preko noći.

Upitan jesu li Rusi stvarno izašli iz tvrtke, Todorić je kazao da je to teško reći. 

- Rusija je velika zemlja s puno bogatih ljudi i teško je reći na koga su oni to gurnuli i što će se u konačnici tu dogoditi. Ispada da smo mi u Hrvatskoj nemoćni. Agrokor u redovnom poslovanju nije bio u problemima, nije bio u  bankrotu.  I onda su oni došli, krenuli na mene, rekli da sam utajio šest milijardi kuna poreza  i Agrokor se  našao u problemu.  Iza svega je  bio politički interes. Sada imamo Fortenovu. Fortenova je u bankrotu. Čistom bankrotu. Duguju 18 milijardi,  a s druge strane do iduće godine mora platiti 7 ili 10 milijardi kuna, a imaju profit godišnje od 300 milijuna. Plenković umjesto da danas da nalog da se sutra otvori bankrot, to ne radi. Da to napravi nestao bi i taj šeik i Vujnovac. No Vujnovcu je to teško jer bi ostao bez vlasništava. Svi vlasnici koji danas jesu vani, ako se ovdje otvori stečaj više nisu vlasnici - kazao je Todorić.

Na koncu je kazao da u Hrvatskoj trebamo "prelaznu Vladu koja će napraviti pravedne izbore, riješiti korupciju".

Upitan najavljuje li on to svoju aktivaciju u politici, odgovorio je da razmišlja o tome, a tvrdi i da već ima potporu nekih ljudi.

>> VIDEO Koliko mu se razveselila: Pogledajte susret predsjednice Europske komisije i premijera Plenkovića

Komentara 10

DU
Deleted user
17:11 04.11.2022.

Ti si se javio, napravio si 6 milijardi eura minusa, zivis u dvorcu, djeca su ti od voljenog beograda po cijelij europi sa torbicama od tisuca eura.....sram te bilo ali postoji karma, onom gore nitko nije pobjegao....neces ni ti...

DU
Deleted user
18:29 04.11.2022.

Prije nekoliko godina Agrokor je imao 52. 000 000 000,00 kn minusa i 6,00 kn na računu. Police su bile poluprazne. Prijetila je propast tisuća OPG-ova i firmi i otkaz za 60.000 ljudi. Danas radi punim kapacitetom.

Avatar Moodleen
Moodleen
16:52 04.11.2022.

Ma naravno, svi su krivi, čak i ministar iz Kolumbije, konobar iz Bangladeša.... samo todorović čist, čist... Inače i oni sa dva osnovne znaju da se za nikakvu funkciju ne mogu kandidirati oni koji su osuđeni ili se protiv njih vodi postupak, istražni, sudski...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije