veliki požar

Toksični dim prijeti Canberri nakon eksplozije u tvornici

canberra
AFP/Pixsell
16.09.2011.
u 10:00

Vatrogasci su požar stavili pod nadzor oko 2 sata ujutro, ali su bili prisiljeni odstupiti nakon nekoliko snažnih eksplozija. Vatra je navodno buktala do 200 metara u zrak.

Australski vatrogasci još se bore s velikim požarom kemijskog postrojenja koji je oko ponoći izbio u industrijskom dijelu Canberre. Iznad predgrađa Mitchell nadvio se gust oblak potencijalno toksičnog dima koji putuje prema gradu, prenosi ABC.

Vatrogasci su požar stavili pod nadzor oko 2 sata ujutro, ali su bili prisiljeni odstupiti nakon nekoliko snažnih eksplozija. Vatra je navodno buktala do 200 metara u zrak, ispričao je jedan svjedok. Većinu stanovnika probudile su eksplozije.

Dvije su osobe lakše ozlijeđene. Vlasti nadziru atmosferu i otkrili su jedan toksični plin u zraku, no on ne prelazi sigurnosne granice.

– Svaki požar sadrži određenu količinu otrova. Ali u nadzoru nismo pronašli ništa što bi nas zabrinjavalo u ovom trenutku – izjavio je povjerenik za hitne situacije Mark Crossweller. Vatrogasni zapovjednik Paul Swain kazao je da je najgore prošlo.

– Cilj je pokriti sve pjenom i tako spriječiti otrove da se šire kroz vatru. Nastavit ćemo s hlađenjem sve dok ne ugasimo – rekao je Swain.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:30 16.09.2011.

znači vlasti su izmjerile i zvanično i odgovorno objavile da toksični plin NE prijeti i da je u granicama normale, a vecernji u naslov stavlja da toksični plin prijeti. ovo je tipilčan primjer podlog novinarskog laganja, a vjerojatno je nošenn idejom o populističkoj harangi protiv industrije, gdje je ljudima dovoljno vidjeti naslov i sliku, pa da opet zagrakću protiv industrije u zemlji gdje su divljaci uništili privredu. režete granu na kojoj sjedite, bijednici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije