nema barokomore

Tragedija kod Cavtata – roniocu nakon izrona pozlilo pa preminuo

ronjenje
Arhiva VL
11.09.2013.
u 18:16

Roniocu koji ima hrvatsko i njemačko državljanstvo pozlilo je kratko nakon izrona na površinu mora, a troje prijatelja pokušali su mu reanimacijom pružiti prvu liječničku pomoć

Oko 13 sati dogodila se tragedija kod otočića Mrkan u akvatoriju Cavtata, piše Slobodna Dalmacija.

Roniocu (58) koji ima hrvatsko i njemačko državljanstvo pozlilo je kratko nakon izrona na površinu mora. Troje prijatelja koji su s njim bili na barci izvukli su ga i pokušali su mu reanimacijom pružiti prvu liječničku pomoć, ali nije uspjelo. 

Nešto više podataka bit će poznato nakon što se obave obavijesni razgovori sa svim sudionicima ronjenja te se tako utvrde okolnosti tragedije – rekli su za Slobodnu u dubrovačkoj policiji.

Problem za sve ronioce koji dožive slične probleme pri izranjanju jest činjenica da na hrvatskom jugu Jadrana nema barokomore uz koju bi se na najbrži i najkvalitetniji način sanirale posljedice "dubinske bolesti", zbog čega je vjerojatno stradao ronilac.

>>Dubrovnik: Otišao na ronjenje i utopio se

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije