Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ladislav Ilčić:
Povratak na članak

Treba stvarati prijateljsko okružje za obitelj i poštovati antropološke datosti

Ključno je pitanje, kaže Ilčić, stremimo li mi društvu koje prijateljski gleda na obitelj ili novim društvenim konceptima koji već sada pokazuju grozne rezultate i za pojedince i za društvo

Komentari 17

VI
Vita1
14:18 14.09.2023.

Negiranje bioloških i znanstvenih činjenica, dakle i antropoloških datosti, nužno ostavlja posljedice na pojedinca i društvo. Naime, ne može čovjek odrediti što je prirodno, iz nekog svog interesa, već samo prihvatiti ili odbaciti ono što je u svojoj naravi prirodno ili nije prirodno.

VL
DU
Deleted user
16:49 14.09.2023.

Obitelj je temelj društva. Bez nje idemo u izumiranje, što nam se već događa. Nažalost došlo je vrijeme da je potrebno organizirati konferencije da se ukaže da je nebo plavo, more slano, a obitelj temelj društva.

VL
ČI
Čife
14:58 14.09.2023.

Samoprozvana moralna policija u Beču: Pretukli tinejdžericu jer nije bila pokrivena pogodite tko su počinitelji

VL
EJ
ejStef
13:44 14.09.2023.

Antropološke datosti? U modernom svijetu s toliko miješanja i globalizacijom teško je očekivati poštovanje tradicije kod svih. No, mislim da treba poštovati biološke i znanstvene činjenice, te maknuti društvene i kulturološke koncepte iz zakona i procedura... Zakoni moraju biti jednaki za sve, a ne uvoditi pozitivnu diskriminaciju ili favoriziranje. Kao što u zakon ne može ući burka, isto tako u zakonu nema što raditi crkveni svjetonazor. Ili tamnozeleno, što je danas na razini kulta ili religije isto kao veganstvo i sl... Postoje neke stvari koje se očito moraju dogovoriti nekim društvenim konsenzusom, tipa pobačaj koji nema veze sa znanošću, a neke treba potpuno izbaciti iz bilo kakvih službenih formulara (tipa rod i sl.)...

VL
RO
romobil
08:25 15.09.2023.

Malo je tko Hrvatsku zadužio svojim djelom poput ovoga...

VL
LL
lijepa_li si
16:50 14.09.2023.

vjera. ljubav. domovina. vječne su vrijednosti!

VL
SS
simpatican.simpa
14:00 14.09.2023.

Izašao iz Briselskog ureda i sada popuje o obitelji koji su upravo takvi uništili.

VL
KR
Krolo
21:21 14.09.2023.

Da li to znači da Željka Markić i ekipa ne grade. exkluzivne vile u Istri iz osobnih užitaka već u ime hrvatskih obitelji i tradicije?

VL
SL
slavenZadravec
17:36 14.09.2023.

Srećom da su se države i društva zakonski umiješale u obitelji. Prije toga to su bile ustanove koje su konstanto zlostavljale žene i djecu. Klasičan, patrijarharan otac obitelji najčešće je komunicirao s vlastitom ženom i djecom izdavanjem zapovijedi i udaranjem.

VL
DU
Deleted user
15:58 14.09.2023.

Lakše je biti odvojen od obitelji kada na račun sjedaju briselski dodaci za muke europskih parlamentaraca. Lakše je biti bez žene i djece nekoliko mjeseci po Beneluxu ako se nađe džeparca.

VL
CH
chemica
13:38 14.09.2023.

Ilčić koji poštuje antropološke datosti, onda onaj koji je pauzirao godinu na faksu zaglavivši na psihijatriji, pa propali sudac...Ako su takvi najbolji među nama da nas predstavljaju pred normalnim ljudskim bićima, kakvi li smo onda mi svi ostali.

VL
DU
Deleted user
16:40 14.09.2023.

kad bi se antropologija pitala ti ni nebi znao pricati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.