NAKON EKSPLOZIJE

Treći "bombaš" u bijegu

22.02.2003.
u 00:00

Za sada nema dokaza da je eksploziji prethodila pucnjava

PULA - Kriminalistička obrada kojom policija pokušava rasvijetliti eksploziju bombe, u kojoj je navodno trebao biti likvidiran Milan Štifanić (32), na parkiralištu zgrade u Koparskoj 33, rezultirala je uhićenjem dviju osoba.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koju su održali načelnik PU istarske Loris Kozelac, načelnik sektora krim-policije Hajrudin Merdanović i županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić, rečeno je kako je kriminalistička obrada u punom jeku, pa su tek na novinarsko inzistiranje iznijeti inicijali uhićenih. Riječ je o D. U. (33) i M. Š. (32), a policija traga za još jednom osobom, A. Z. (45) iz Pule koja je u bijegu.

Policiji su uhićene osobe već poznate kao počinitelji kaznenih djela s elementima nasilja, no, radi istrage nisu potvrđene "gradske priče" da je riječ o osobama koje potječu iz kriminalnog miljea, te da je obračun bio rezultat nerazrješenih poslova oko prodaje narkotika ili kamatarenja.

Na konferenciji je rečeno i da je u eksploziji ručne bombe oštećeno sedam automobila, a propucano je staklo na dječjoj sobi na petom katu zgrade. Na novinarski upit je li potvrđeno da je prije eksplozije na parkiralištu bilo pucnjave, rečeno je da za sada nema dokaza o tome. (dš)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije