'dobro je treslo'

Tri potresa jakosti 4,5 i 4,7 uzdrmali BiH, osjetio se i u Splitu

potres
Borna Filić/PIXSELL
26.10.2017.
u 07:51

Korisnici društvenih mreža ističu kako se podrhtavanje tla osjetilo u Sarajevu, Gornjem Vakufu, Jajcu, Konjicu...

Šire područje Bosne i Hercegovine noćas iza ponoći u razmaku od svega 12 minuta tri puta je uzdrmao potres, javlja Dnevni Avaz. 

Prvi potres jačine 4,2 Richtera zabilježen je u 0.46 sati na dubini od pet kilometara na području naselja Voljevac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Četiri minute kasnije, nešto snažniji potres, snage 4,7 Richtera, na dubini od dva kilometra, pogodio je područje 69 kilometara zapadno od Sarajeva. Tlo je podrhtavalo u blizini naselja Rumboci, općina Prozor-Rama.

Prema podacima Europskog-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), treće i posljednje podrhtavanje tla u BiH noćas je također zabilježeno u Rumbocima, u 0.58 sati. Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, a snaga 4,1 Richtera.

Korisnici društvenih mreža ističu kako se podrhtavanje tla osjetilo u Sarajevu, Gornjem Vakufu, Jajcu, Konjicu...

- Bogami je dobro ljuljalo, 3 puta u razmaku od nekoliko minuta... - tvrdi očevidac iz Konjica, 36 kilometara od epicentra potresa, javlja EMSC

- Prvi put je trajalo 5 sekundi uz laganiju trešnju. Ali zadnji je drmnuo baš dobro. Strah zaspati, još je jedan komentar stanovnika iz Turčinovića u BiH.

Čitatelji portala Dalmacija danas od Splita do Vrgorca tvrde da su i oni osjetili potrese.

- Dobro je protreslo krevet i ormare, odma sam bio budan - dodaje čitatelj iz Splita, 88 km od epicentra potresa. Drugi Splićanin dodaje: 'Sjedio sam na stolcu i osjetio lagano podrhtavanje poda, ali nisam bio siguran. Idući potres sam osjetio i vidio sam kako se tresu staklena vrata ormarića. Nisu se puno zatsresla, ali je svejedno bilo zastrašujuće'.

Ovakav potres mogao je uzrokovati manju materijalnu štetu, osobito na područjima blizu epicentra.

potres
1/1
Ključne riječi

Komentara 4

IL
ilijan
08:14 26.10.2017.

To bosanci testiraju hidrogensku bombu.

PR
prajdali100
08:31 26.10.2017.

Ja ga taman stavio kad poče tresti. Neprocjenjivo.

NO
nogogaz
09:53 26.10.2017.

Odgovor na pretenzije hrvata da okupuiramo i anektiramo hercegovinu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije