Ostaje ili odlazi?

Tri SDP-ova ministra, tri različita stava o Linićevu isključenju!

Ostojić Jovanović Opačić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
03.06.2014.
u 14:00

Rajko Ostojić je "protiv", Željko Jovanović "za", a Milanka Opačić ne želi se izjasniti

– Ako bude glasovanja, ja ću, naravno, glasovati protiv isključenja Slavka Linića iz SDP-a – kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić, odgovarajući na novinarska pitanja danas nakon otvorenja Centra za promicanje zdravlja "Zdravi život" u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Svoj će stav, kaže, obrazložiti na predsjedništvu i Glavnom odboru stranke.

Kolega mu, pak, Željko Jovanović drukčije razmišlja. – Pokažu li se svi navodi kolege Linića netočnima, naravno da ne može ostati u SDP-u – kazao je Jovanović, dodavši da ne očekuje da će to biti tema ni na predsjedništvu ni na Glavnom odboru  SDP-a. Za njega je izvješće SOA-e, prema kojem Slavko Linić ni njegova obitelj nisu bili predmetom obrade, očekivano.

"Hrvatska je uređena država"

– Naravno da sam očekivao ovakvo izvješće SOA-e jer je Hrvatska uređena država u kojoj nitko ne može zloupotrebljavati tajne službe da bi ostvarivao neke partikularne interese, prema tome, jasno se zna procedura kako radi hrvatska tajna služba i kako može postupati. Hrvatska je zemlja u kojoj građani moraju vjerovati u sve državne institucije, pa tako i u tajnu službu, zemlja u kojoj građani moraju biti slobodni – rekao je Jovanović.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić, na upit o SOA-inom izvješću rekla je tek da su "službe odradile svoj posao", a svoje će mišljenje o sudbini bivšeg ministra financija, kaže, reći na predsjedništvu stranke.

>>Hoće li svaki put trebati napraviti 'stres test' tajnih službi kada netko zaviče

>>Josipović: SOA nije pratila Linića ni njegovu obitelj!

>>Načelnik Bijelić ironično: Ne mogu negirati da je Linić vidio policajce

Komentara 21

Avatar imotska115
imotska115
14:15 03.06.2014.

Bas se vidi karakter jedne ministrice, kako kopa rudnik da nije ni u rudniku. Sad se vidi koliko su skolovani, ovo nebi ucinio niti kindergarden da je na javnom mjesu.

KR
kristov
14:19 03.06.2014.

Anketirati sve SDP- ovce da vidimo što koji misli o Slavku, razvrstati ih u dva tabora ponuditi im Crvenu zemlju iznad Knina i poslati ih da se obračunaju .. Tamo poslati predsjednika koji evo niti u izvješću nije našao ništa loše, pa neka im sudi ili se svrsta, ili stane između njih, kako god ...

KR
kristov
14:32 03.06.2014.

Slavka zatvoriti jer je do sada šutio, a sad se kao uvrijeđena pič..ca izlajao. naravno cijelu vladu pohapsiti, jer svi oni sve znaju. Negdje čuh da se i Cvitan tako nešto neodređeno oglasio, vrijeme je za kompletnu zamjenu struktura, a odgovorni za ovo stanje na prisilni rad u Slavoniju, najprije na gradnju nasipa, pa da se sjete svog ideološkog idola i pionirskih dana, potom na ponovljenu sjetvu, potom žetvu, a zimus na čišćenje snijega. I tako ponoviti nekoliko godina za redom dok se ne promijene i socijaliziraju, dok ne osjete i zarade "kruh naš svagdašnji".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije