GREŠKA

Troje mariborskih kirurga osuđeno zbog smrti pacijentice

kirurg
Mojca Grušovnik/dnevnik.si
09.04.2010.
u 15:59

Troje mariborskih kirurga nemarnim je liječenjem 57-godišnje pacijentice odgovorno za njezinu smrt i Okružni im je sud u Celju izrekao jednogodišnju zatvorsku kaznu, uvjetno na dvije godine.

LJUBLJANA - Troje mariborskih kirurga nemarnim je liječenjem 57-godišnje pacijentice odgovorno za njezinu smrt i Okružni im je sud u Celju izrekao jednogodišnju zatvorsku kaznu, uvjetno na dvije godine. Žaleći se na bolove zbog žučnog kamenca, Leopoldina Kušar pomoć je zatražila u mariborskoj bolnici gdje ju je operirao Bojan Krebs koji u njezinu slučaju nije uvažavao rizične faktore zbog kojih bi joj trebalo staviti drenažnu cijev i liječenje nastaviti na odjelu intenzivne njege. Pacijenticu je dva dana poslije operacije pregledala liječnica Martina Muršak Pocajt, ali o njezinu zdravstvenom stanju nije obavijestila dežurnog kirurga. Odredila je samo terapiju za ublažavanje bolova, ali ne i pregled i laboratorijske pretrage, objašnjava sutkinja Marjana Topolovac Dolinšek. U ranim jutarnjim satima sljedećeg dana dežurni je kirurg utvrdio da je pacijentica u stanju šoka, a kirurg Emil Arnuš operirao ju je tek u večernjim satima toga dana. Ni tada joj nisu napravili mikrobiološku analizu, a zbog upale potrbušnice došlo je do trovanja i pacijentica je nakon trotjedna boravka u bolnici i nemarnog odnosa troje liječnika zbog otkazivanja organa umrla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije