Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda za premlaćivanje maloljetnika u Vukovaru

Trojica dobila zatvorske kazne, dvojica uvjetne, jedan od osumnjičenih i dalje u bijegu

Vukovar: Privođenje Općinskom državnom odvjetništvu osumnjičenih za napad na maloljetnike
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/4
02.07.2024.
u 14:21

Pretučena djeca su se poslije par tjedana vratila u škole ali su nastavila i da posjećuju liječnike radi zadobivenih ozljeda. I dalje posjećuju i psiho terapeute kako bi im se pomoglo da što bezbolnije prebole sve ono što su proživjeli početkom ove godine.

Prvostupanjskom presudom na sudu u Vukovaru danas su presuđeni pripadnici BBB Vukovar za premlaćivanje skupine maloljetnika koje se dogodilo u središtu Vukovara u večernjim satima 6. siječnja ove godine. Tri osobe su osuđene na zatvorske kazne od kojih dvije na kazne od 40 mjeseci zatvora, a jedna na kaznu zatvora od 24 mjeseca. Dvije osobe su osuđene na uvjetne kazne. I dalje se traga za jednom osobom koja je prvoga dana u bijegu, a koja se također povezuje s ovim događajem koji je uzbunio cijelu Hrvatsku.

-Kao roditelj mogu reći kako sam zadovoljna ali donekle. Dobro je što je, poznavajući kako radi hrvatsko pravosuđe, ovaj slučaj brzo završio. Očekivali smo da će kazne biti i veće ali dobro je i ovo barem donekle. Nama je cilj bio da se počinitelji sklone s ulica kao i da se svima pošalje upozorenje što ih čeka ako se odluče ponoviti nešto slično. Nadam se da smo uspjeli u tome – kažu nam roditelji pretučene djece.

Dodaju i kako će osuđeni poslije gotovo šest mjeseci provedenih u istražnom zatvoru sada biti pušteni na slobodu. Prema neslužbenim informacijama očekuje se kako će se na visinu sudskih presuda žaliti i DORH ali i odvjetnici osuđenih. Inače, među osuđenima su i dvije osobe koje se dovode u vezu s navijačkim izgredima u Ateni u kolovozu prošle godine tako da treba vidjeti što će u konačnici ova presuda značiti i za njih.

VEZANI ČLANCI

-Poslije toga događaja digla je se velika buka tako da je sve završilo u rekordno brzom roku što bi trebalo da bude pravilo, a ne iznimka. Sud je propisao i određene mjere opreza tako da ćemo sada vidjeti hoće li ih se osuđeni pridržavati i u kojoj mjeri. Svi ti osuđeni su od ranije poznati policiji – napominju roditelji pretučene djece.

Pretučena djeca su se poslije par tjedana vratila u škole ali su nastavila i da posjećuju liječnike radi zadobivenih ozljeda. I dalje posjećuju i psiho terapeute kako bi im se pomoglo da što bezbolnije prebole sve ono što su proživjeli početkom ove godine. Podsjećamo i kako je tjedan dana poslije premlaćivanja u središtu Vukovara održan i mirni prosvjed kojega su organizirali roditelji i članovi obitelji pretučene djece koji su tom prilikom od nadležnih zahtijevali da naprave konkretne korake kako se ovakvi slučajevi više ne bi nikada i nigdje ponovili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije