RIJEČ - DVIJE

Tu je ludilo, ali nije locirano

01.03.2006.
u 19:00

Ludilo jest u Hrvatskoj, ali nije točno locirano. Smatralo se da je otkriveno u Šani, nesretnoj simentalki iz Ivankova, pa je, potom, negativnim nalazom, londonski laboratorij ludilo iz Šane prebacio na Ministarstvo i njegove veterinarske inspekcije koje su se požurile i Hrvatsku ucrtati na popis kravljim ludilom zahvaćenih država.

Pa su neke okolne države zabranile uvoz hrvatske govedine. Onda je otkriven Milenko, nakupac, zbog indicija da je Šanu na crno prodao velikom kupcu. Nije bilo dokaza, pa je Milenko pušten. Onda je agromafija navodno htjela izgurati veterinarku svjedokinju s autoceste. Otkriven je vozač. Onda je otkriveno da nije imao zlih namjera. Onda su novinari otkrili da postoje krijumčarske veze između veterinarskih inspekcija i agromafije.

Pa je krenula priča da je u London poslan krivi, a ne Šanin mozak. Pa stiže priopćenje Ministarstva poljoprivrede da Šana možda nije Šana, ali je neka druga krava, a da su uzeli DNK od Shortyja i Škore, Šaninih telića. Tako da će, za dan-dva, Šana ipak biti locirana. Točno je locirana, međutim, panika u Čobankovićevu ministarstvu i Brstilovu veterinarskom inspektoratu. Večernjakovi su novinari locirali kriminal kad su shvatili da jedna veterinarka, nakon dojave o uginulim kravama, dogovara s vlasnikom sumnjive farme i mesnice inspekciju  nakon dva dana!?

Poslije upozorenja novinara, Brstilo šalje drugog inspektora odmah, koji nalazi uginule krave prije nego što ih je sumnjivac uspio uništiti. Panika je u državnim institucijama zato što je ludilo u krava razotkrilo ili nekompetentnost državnih službenika ili, gore, povezanost službenika s agromafijom. Zasad, četiri su veterinara na terenu izgubila ovlasti, a ministar i glavni veterinar sada čekaju da posao njihovih agenata obave  novinari. I vide gdje je ludilo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije