Greška u navigaciji

Turski teretnjak odsukan, protiv zapovjednika slijedi optužni prijedlog

brod
Ivo Čagalj/PIXSELL
08.02.2010.
u 17:18

Zbog greške u navigaciji zapovjednika turskog broda "Murat Hackibekiroglu III", u nedjelju se teretnjak nasukao na istočnu stranu otočića Mrduje.

Lučka kapetanija podnijet će optužni prijedlog protiv zapovjednika turskog teretnog broda "Murat Hackibekiroglu III", koji se u nedjelju nasukao na istočnu stranu otočića Mrduje.

Isplovili su iz Milne na otoku Braču iako nisu imali dopuštenje, a istraga je pokazala da se nesreća dogodila zbog zapovjednikove greške u navigaciji. Nisu vidjeli svjetionik i udarili su u otok, a brod se pramcem "popeo" na obalu u dužini od pet metara.

O nesreći nisu obavijestili vlasti, nego je informaciju o nasukavanju dojavila posada trajekta "Petar Hektorović". Tegljači Brodospasa u noći s nedjelje na ponedjeljak odsukali su brod, a ronioci su utvrdili da su oštećena dva tanka te da nije bilo prodora mora u spremnike s teretom.

Na Žitnom terminalu u Splitu jučer je započeo iskrcaj tereta za koji se sumnjalo da je dio žita nestalog iz Đakovštine, a potom će brod najvjerojatinije ići na popravak u brodogradilište Vranjic.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
misuratakid
17:35 08.02.2010.

Potpuno razumijem turskog kapetana koji je želio što prije napustiti Hrvatsku. Nakon što ga je splitska carina izmaltretirala zbog infantilnih sumnji da se baš na njegovom brodu nalazi ukradeno žito, sada mu je još samo i ovo trebalo - sjajna prilika pohlepnim hrvatskim vlastima da se još malo financijski okoriste i od njega i od njegovog brodara. Sramota smo!

SR
Sime Raljevic
01:43 09.02.2010.

Ti prijatelju, misuratakid, sudeci po ovom tvom komentaru izgleda da navijas za krivi tim !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije