zločin u zatvoru

Tužiteljstvo traži pritvor za Maglova i ostale

zatvor
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
10.09.2010.
u 14:27

Maglov i ostali osumnjičeni su da su kao pripadnici 72. bojne Vojne policije Hrvatske vojske tijekom 1992. u zatvoru Kuline u Šibeniku tukli, mučili i zlostavljali 21 pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

ZAGREB - Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev protiv Tvrtka Pašalića (54), Damira Boršića (54), Željka Maglova (50) i Milorada Paića (50) koji se sumnjiče za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. U istražnom se zahtjevu traži da se osumnjičenicima odredi pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te teških okolnosti počinjenja djela. Istražni sudac splitskog Županijskog suda, nakon što odluči o zahtjevu za pritvor, donijet će i rješenje o provođenju istrage.

Maglov i ostali osumnjičeni su da su kao pripadnici 72. bojne Vojne policije Hrvatske vojske tijekom 1992. u zatvoru Kuline u Šibeniku tukli, mučili i zlostavljali 21 pripadnika  JNA i srpskih paravojnih postrojbi. Riječ je bila o ljudima koji su zarobljeni u sukobima s Hrvatskom vojskom. Paić se još sumnjiči za mučenje i zlostavljanje civila u istom zatvoru tijekom 1993. godine.

Komentara 3

SB
sbb
15:44 10.09.2010.

Zivjela ta udruga hrvatskih i srpskih policajaca.... Svi mi koji smo grdo pogledali nekog ce*nika cemo sada lijepo u buksu. Pravda, da - ali cini mi se da ce ova \'pravda\' biti iskljucivo jednosmjerna.

IG
igor10zg
14:49 10.09.2010.

Ovo što se događa hrvatskim braniteljima je sramota nad sramotama i jednoga će dana netko odgovarati za te veleizdajničke postupke!!!

VE
Velikogoričan56
14:58 10.09.2010.

Igore, i sam sam dragovoljac Domovinskog rata, ali ovo sto rade sad pravosudni organi trebalo je napraviti jos 1996, ond bi imali ciste ruke i mogli bi sasvim drugacije reagirati na neke druge stvari, a i mozda bi nam bila drukcija pozicija u Hagu, nego sto je , nazalost, u slucaju nasih generala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije