IZABRANI KANDIDAT DP-A

Tviteraši se namjerili na Bartulicu nakon objave rezultata: 'Mater mu može odahnuti. Izgleda da se dokopao EP-a'

Stephen Nikola Bartulica
Foto: Pixsell
1/5
Autori: Hina, Večernji.hr
09.06.2024.
u 20:51

U srijedu je Bartulica preko odvjetničkog ureda priopćio da svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka.

Prema najnovijim izlaznim anketama, najviše glasova na izborima za Europski parlament dobio je HDZ, 33,09 posto, što bi mu donijelo šest mandata, a slijede SDP i partneri s 27,29 posto ili četiri mandata. Prema anketi provedenoj među biračima po izlasku s biračkog mjesta, po jedan mandat osvajaju Domovinski pokret (8,77 posto) te Možemo! (6,26 posto).

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava izjavio je u nedjelju nakon objave izlaznih anketa da se pokazalo da je DP treća politička snaga u Hrvatskoj te je čestitao Stephenu Bartulici na vjerojatno osvojenom mandatu. "U svakom slučaju treba pričekati službene i konačne izborne rezultate koje će noćas objaviti Državno izborno povjerenstvo (DIP), ali ako se možemo uzdati u pouzdanost izlaznih anketa, čestitke našem izabranom kandidatu Stephenu Bartulici", poručio je Penava.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je kako moraju biti zadovoljni rezultatom izlaznih anketa na europarlamentarnim izborima, odnosno osvojenim mandatom unatoč "prljavoj kampanji" u odnosu na Stjepana Bartulicu i 'nametnute glavne teme - od čega on živi'. U izjavi novinarima nakon objave rezultata izlaznih anketa prema kojima je Domovinski pokret osvojio jedan mandat u Europskom parlamentu, Radić je ocijenio kako im nametnuta 'prljava kampanja' ipak nije oduzela glasove birača. "Narod je shvatio o čemu se tu radi" i rezultat je dao odgovor na to sve skupa, dodao je.   

Podsjetimo, po pisanju medija, Bartulica je kupio kuću na tri kata i vrt na otoku Prviću za 300.000 eura, a prema njegovoj imovinskoj kartici, on i supruga mjesečno zarađuju 3600 eura pa im, nakon što za dva kredita izdvoje 3562 eura, ostaje za život svega 38 eura mjesečno. U srijedu je Bartulica preko odvjetničkog ureda priopćio da svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka.

VEZANI ČLANCI:

Budući da su plaće europarlamentaraca vrlo velike, dosežu gotovo 8000 eura neto, korisnici društvenih mreža našalili su se na račun Bartulice, poručivši da ga sada više neće morati financirati majka. "Bartulica će imati i za kredit i za režije i za 2 maloljetne djece i za Prvić i za Opus Dei", "Izgleda da se Bartulica dokopao Europskog parlamenta. Mater mu sada može odahnuti", pišu korisnici X-a, bivšega Twittera.

FOTO Od radosnih zagrljaja do razočaranja: Evo kako su po stožerima reagirali po stožerima

Stephen Nikola Bartulica
1/23

Komentara 8

AN
AntePortas9
22:27 09.06.2024.

Ni riječi o rezultatima izbora u ostatku tzv. Europske unije.

DE
Demigodessnixie
21:27 09.06.2024.

Nasli ste par jugo trolova na Xu koju pljuju po svemu vezanom za Hrvatsku...kako niste nasli one druge koji ga podrzavaju

DR
Draconic5
21:18 09.06.2024.

Nisam glasala za Bartulicu ali drago mi je. Baš zbog tviteraša. Cvilidrete, slobodno mogu cviliti i dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije