TRAGIČNA NESREĆA

U Beču slijepac pao na tračnice podzemne željeznice i poginuo

tračnice
Dusko Marusic/PIXSELL
18.07.2024.
u 22:55

“Iz zasad nerazjašnjenih razloga, muškarac je pao na prugu na kraju perona, unatoč tome što je koristio štap za slijepe osobe”, priopćili su iz Wiener Linien.

Austrijska televizija ORF izvijestila je u četvrtak o teškoj nesreći koja se je jučer dogodila na stanici bečke podzemne željeznice Schottenring (U2). Kako su nadležni iz “Wiener Linien”, Bečkog gradskog prijevoznika rekli za Austrijsku novinsku agenciju APA i ostale medije, iz zasad nepoznatog razloga 55-godišnji slijepi muškarac pao je na tračnice podzemne željeznice, a vozač nadolazećeg vlaka, unatoč hitnom povlačenju kočnice za slučaj opasnosti, nije uspio izbjeći sudar sa slijepcem na tračnicama.

ORF ističe kako je slijepac preminuo na licu mjesta, a interventnim službama i spasiocima po dolasku, nažalost, nije preostalo ništa drugo nego konstatirati smrt 55-godišnjaka. “Iz zasad nerazjašnjenih razloga, muškarac je pao na prugu na kraju perona, unatoč tome što je koristio štap za slijepe osobe”, priopćili su iz Wiener Linien. Uz opasku kako je vozača podzemne željeznice zbrinuo interni interventni tim hitne pomoći, zbog doživljenog šoka.

Čelništvo Wiener Linien je istaklo da su sve stanice bečke podzemne željeznice opremljene taktilnim sustavom orijentacije za slijepe i slabovidne osobe, koji se može opipati štapom za slijepce i služi im kao orijentir. Posebno je uputilo slijedeći  hitan apel svim osobama koje koriste javni prijevoz podzemnom željeznicom: “Ako putnici primjete nekoga kako pada na tračnice, odmah povucite na peronu crvenu ručicu za zaustavljanje vlaka u nuždi. Ova brza reakcija može spasiti život”.

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec3.0
09:15 19.07.2024.

Copy paste... Za Pulitzera!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije