Mladen Samardžija

U BiH uhićen jedan od najtraženijih bjegunaca u Europskoj uniji

MUP SLOVENIJE
11.12.2023.
u 17:54

On je već duže u bijegu od slovenskog pravosuđa jer je za njim raspisana tjeralica zbog umiješanosti u organizirani kriminal. Tjeralica je dostupna na stranicama slovenske policije, a nalazi se i na popisu 50 najtraženijih bjegunaca Europske unije.

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca u Europskoj uniji, uhićen je u ponedjeljak u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske. Samardžija je uhićen na Jahorini zbog sumnje da se bavio preprodajom droge.

Inače, on je već duže u bijegu od slovenskog pravosuđa jer je za njim raspisana tjeralica zbog umiješanosti u organizirani kriminal, piše Vecernji.ba. Tjeralica je dostupna na stranicama slovenske policije, a nalazi se i na popisu 50 najtraženijih bjegunaca Europske unije na stranici eumostwanted.eu. Traže ga zbog izbjegavanja pojavljivanja na sudu, gdje ga se goni za organizirani kriminal i trgovinu drogom.

Samardžija je uhićen i prošle godine na Palama, kada je u njegovom vozilu pronađeno 58.400 eura u gotovini i četiri mobitela, koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. Već tada se znalo da je jedan od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten jer ga dvojno državljanstvo štiti od izručenja Sloveniji.

Samardžija se u medijima spominjao i kao kum vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, koji je ubijen u Turskoj.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO

 

Komentara 5

JF
Jure_Francetić
21:41 11.12.2023.

Ako je suditi po prezimenu, ovaj je prije Miladin nego Mladen.

AN
antivegan
19:22 11.12.2023.

Di ovaj pripada? BBB ili Torcidi?

N1
Neretva 1993
20:37 11.12.2023.

BiH je netko napravio da bi ovakvi tamo uživati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije