Upisi

U Čakovcu će se školovati prva generacija primalja asistentica

'Anðelka Milolo¾a, glavna sestra-primalja'
''
26.06.2012.
u 14:17

Do prije dvije godine srednjoškolci su mogli raditi preko učeničkog servisa u Varaždinskoj županiji, sve dok im to zakonskim odredbama nije onemogućeno

U sedam međimurskih srednjih škola osigurano je 1330 slobodnih mjesta za prvi upisni krug koji počinje u ponedjeljak. Osme razrede završila su 1263 učenika, što znači da za svakog ima mjesta. Naravno, to ne znači da će svatko i upisati željeno zanimanje.

Novost su u školskoj godini 2012./2013. tri programa. Graditeljska škola nakon dugo godina ponovno upisuje geodetske tehničare, Srednja škola Čakovec upisivat će primalje asistentice, koje će pomagati ženama prije, tijekom i poslije porođaja te njegovati novorođenčad, a Gospodarska škola dobila je dozvolu za upis sedmero obućara.

– Učenici koji izaberu to zanimanje dobit će i ugovor s obućarskom tvrtkom Haix obuća iz Male Subotice koja će dijeliti i stipendije – kaže Sonja Tošić-Grlač, županijska pročelnica. U nekim školama smanjeni su razredni odjeli sa 28 na 26 učenika, no većih promjena upisnih kvota, kaže Mirjana Krnjak iz Ureda državne uprave, nema.

Zamjenik župana Matija Posavec ističe da će se ove godine u dogradnju i opremanje školskih objekata uložiti 6,5 milijuna kuna. Osim završetka gradnje školskih dvorana u Belici i Sv. Jurju na Bregu, počet će i gradnja osam učionica i kabineta za potrebe čakovečke Gimnazije. U tijeku je odabir izvođača, a radovi će početi već ovog ljeta. Za prvu fazu planirani su radovi i oprema vrijedni 1,3 milijuna kuna.

Najavljeno je i osnivanje učeničkog servisa. Do prije dvije godine srednjoškolci su mogli raditi preko učeničkog servisa u Varaždinskoj županiji, sve dok im to zakonskim odredbama nije onemogućeno. Kako ne bi bili zakinuti, međimurske srednje škole dogovorit će se ovih dana na koji će način i učenici iz Međimurja tijekom ljeta moći raditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije