Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradnja poskupjela 27 posto
Povratak na članak

Stanovi neće biti jeftiniji dok se ne dogodi jedna stvar: 'O tome mora razmišljati politika'

Zašto se ne gradi više? Stručnjaci kažu da je to posljedica činjenice da je tržište prepušteno isključivo kapitalu koji traži svoj kratkoročan interes u uvjetima izostanka smislene stambene politike

Komentari 8

JO
jedan od...
09:46 12.10.2023.

problem je što smo ulaskom u EU omogućili strancima (tj.svim državljanima EU) da kupuju neograničeno nekretnine u HR! to je dovelo do dizanja cijena nekretnina kod nas barem za 50% i učinilo ih nedostupnim našim građanima! rješenje bi bilo dobiti odobrenje od EU da se uvede novi moratorij državljanima iz EU za kupnju nekretnina kod nas na recimo 10-15 godina i to bi odmah srušilo cijene nekretnina bar za 30%

VL
NE
Nemanadimak
09:46 12.10.2023.

Nerealno je ocekivati stalni rast. Stambena politika je jako losa. Mladi nemaju sanse kupiti nekretnine samo neki investitori i oni koji ne znaju sto ce sa novcem. Nekretnine gube smisao i ne sluze funkciji to jest nisu stambeni objekt neko postaju investicioni objekti.

VL
SS
simpatican.simpa
13:04 12.10.2023.

Zanimljivo da nitko od nadležnih institucija ne provjerava i konstatira (ništa nije slučajno) da je u stanogradnji zadnjih nekoliko godina, kako smo ušli u EU najveće praona novaca, nikad veći utjecaj mafije i nikad veća korupcija i utaja poreza. Činjenicaca je da je HR lijepa i ugodna destinacija, mala, povezana, dobre komunikacije. Dugoročna HR je TOP destinacija za strane i bogate i samo ne zna obične građane lijepe naše koji su vjerovali u san suverene države.

VL
LI
Linomedo
13:58 12.10.2023.

U Monaku su stanovi za državljanje Monaka znatno jeftiniji od stanova za strance. Ali... oni brinu o svojim građanima i cilj im je da ti građani ostanu u svojoj domovini. Kod nas političara kao da i nema, osim kada se dijeli plaća.

VL
Avatar Centurion
Centurion
13:05 12.10.2023.

Stanove treba permamentno pojeftiniti, radi naše HR populacije i onih koji nemaju kamo živjeti, jer su stalno u minusu a učinili su mnogo toga za nju. Hrvatsku po tom pitanju treba potpuno obnoviti. Kao u stara dobra vremena. Možda i vratiti dotepence, koji žele uvesti svoju misao i politiku a dobivaju svakakve potpore i novce od države jer tu imaju jaki lobi. Imam ih ja tu u sudsjedstvu. Autotohno stanovništvo nestaje a oni dolaze varaju, kradu i grade.

VL
KI
kingtom
13:07 12.10.2023.

Zato postoji trziste. Ne treba se bojati skupih stanova vec se treba bojati visokih kamata na kredite a niskih na stednju, treba postojati balans.

VL
NE
NervozniPoštar
09:21 12.10.2023.

Valjda se dosegnuo održivi broj praznih stanova. Broj stanovnika se smanjuje i zapravo je dostatno graditi sasvim malo. Po meni, neobična situacija je bila prije kad se sumanuto gradilo. Stvari su se zapravo normalizirale.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.