stvorila se još jedna pukotina

U geopolitičkom sukobu Globalni jug sve dalji od SAD-a, a bliži Rusiji i Kini

26.10.2023.
u 12:29

Bilo gdje drugdje, napadi na civilnu infrastrukturu i namjerno uskraćivanje cijeloj populaciji hrane i vode bili bi osuđeni. Međunarodno pravo gubi svoju vrijednost ako se implementira selektivno, rekao je jordanski kralj Abdullah II.

Komentara 16

ZA
zagabria3
15:22 26.10.2023.

Svijet je u stalnoj promjeni. Prije Krista Mezopotamija Perzija i Egipat bile su kolijevka civilizacije dok je EU bila pustoš sa plemenima a SAD zemlja Indijanaca. Prvih tisuću godina od Krista Indija je bila glavni globalni igrač, dok je UK nije počela uništavati. Zatim Kina je u srednjem vijeku bila glavna ekonomska i vojna sila. Kasnije je zapad tj SAD i EU preuzela primat. Sada zapad pada na svim poljima, vrijeme je ponovo za Kinu i Indiju da se uzdignu. Nitko to ne može zaustaviti, to su normalne mijene u svijetu. Zapad bi to trebao prihvatiti sa manje bjesnila, da se ne zamjeri previše novim silama u uzletu. Mi ovdje moramo biti pametniji i biti dobri sa svima. Nešto kao Dubrovačka republika.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:17 26.10.2023.

Ovaj nešto filozofira a nezna ni razliku između Tajvana i Tajlanda.

DA
darko122
13:29 26.10.2023.

Neće dugo, kada shvate da ne postoji narod u cijeloj povijesti koji se sa ruskim utjecajem usrećio, samo milijuni grobova, laži i prevare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije