splitski Park

U hotel u kojemu su gostovali Tito i Ujević uložili 10 milijuna €

24.06.2015., Split - Preuredjen hotel Park s pet zvjezdica ocekuje skoro otvorenje. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
26.06.2015.
u 20:09

Imaju apartmane s jacuzzijem, spa, slanu sobu... Pa i punionicu za elektroaute

Obnovljeni splitski Hotel Park dobio je i petu zvjezdicu! Kultno središte društvenih i političkih događanja od osnutka 1921., smješten na elitnoj lokaciji uz plažu Bačvice, u novom će ruhu, uvjereni su u upravi, ponovno postati simbolom bezvremenske elegancije. Brojni državnici, političari, umjetnici bili su gosti hotela u kojemu je Italija 1943. potpisala kapitulaciju i na čijoj je terasi stihove pisao Tin Ujević, a kave pio Josip Broz Tito.

Rekonstrukcija je, prema projektu arhitekta Emila Šverka, vrijedna više od 10 milijuna eura, od čega je 3,5 milijuna sufinancirano iz fondova EU. Zgradi je pripojen aneks te je nadograđen i četvrti kat, čime su prošireni kapaciteti hotela s 57 na 73 sobe, uključujući šest apartmana, od kojih su neki s vanjskim jacuzzijem i pogledom na arhipelag. Za poslovne goste posebno su dizajnirane dvoetažne sobe s opremljenim uredom. U sastavu hotela luksuzni je spa centar s fitness dvoranom, vanjski bazen na terasi, "slana soba", zimski vrt i konferencijske dvorane.

Iz uprave najavljuju njegovanje autohtonih vrijednosti domaće kuhinje u tradicionalnim jelima sa suvremenim prizvukom, uz autorski potpis chefa Nikole Eterovića. Dijelom restorana dominira chef's table – kružni stol u čijem se centru nalazi radni prostor i kuhinja, što omogućuje gostima interakciju s Eterovićem. Obećavaju vrhunski gastrodoživljaj i gostima koji konzumiraju hranu bez glutena i laktoze te vegetarijancima, a uskoro će u ponudi biti i hrana s halal certifikatom te košer kuhinja.

Na parkiralištu je postavljena i prva punionica za električne automobile u Splitu, a na svečanom otvorenju obnovljenog hotela početkom sljedećeg tjedna očekuje se i predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović.

>> Šefica nam miriše! Tako 
je kad žena vodi gradilište

Komentara 7

BS
Bijela_Sova
22:48 26.06.2015.

Lijepo, neka im je sretno!

D1
d12345
16:41 27.06.2015.

Koga boli briga gdje je pio kave jedan diktator Tito.......osim jugoslavenke Slavice......samo rušite ugled hotelu....

DH
dalibor.hren
06:55 27.06.2015.

Zaineresiran sam za ljetovanje! Molim objavite cijene!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije