u čakovcu

U krađi 1,8 milijuna eura od klijenata banke sudjelovala i direktorica poslovnice

Zagreb: Osobni bankar i korištenje usluga Erste banke
Davor Puklavec/24sata
14.06.2024.
u 23:50

Zbog navedenih kaznenih djela, okrivljenicama je određen istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi, a protiv 50-godišnjakinje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvije hrvatske državljanke rođene 1974. i 1969. godine zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prema izvještaju Državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da su okrivljenice od listopada do prosinca 2023. godine, u Čakovcu, u prostorijama poslovnice jedne banke, i to okrivljena 50-godišnjakinja kao direktorica poslovnice, a okrivljena 55-godišnjakinja kao osobna bankarica, nudile klijentima banke sklapanje ugovora o oročenom depozitu s kamatom od jedan posto mjesečno i rokom oročenja od šest mjeseci, iako se takav proizvod nije nalazio u službenoj ponudi banke.

Osnovano se sumnja da su koristeći povjerenje klijenata stečeno višegodišnjim poslovnim odnosom s 55-godišnjakinjom kao osobnom bankaricom, navodile klijente da za potrebe sklapanja ugovora o oročenom depozitu potpišu dokumente o isplatama gotovog novca s njihovih osobnih računa iako novac nisu primili, ili su ih navodile da donesu gotov novac u banku koji su potom bile dužne položiti na račun banke kao depozit, što one nisu činile.

Osnovano se sumnja da ugovore o oročenim depozitima nisu evidentirale u službenim evidencijama banke, a isplaćen novac s računa klijenata ili donesenu gotovinu su zadržavale za sebe. Na opisani način okrivljenice su si ostvarile protupravnu imovinsku korist na štetu banke u ukupnom iznosu od 1.812.650 eura.

Zbog navedenih kaznenih djela, Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv obje okrivljenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi, a protiv 50-godišnjakinje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila im istražni zatvor. Kako doznajemo, jedna od uhićenih je iz Preloga. 

GALERIJA Bugarska princeza iznenadila javnost snažnom 'bicom': Pogledajte kako se mijenjala kroz godine

Zagreb: Osobni bankar i korištenje usluga Erste banke
1/23
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije