Polaganje vijenaca

U Kumrovcu obilježena 30. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

tito
Matija Topolovec/Pixsell
04.05.2010.
u 16:13

Uz članove SABA-e i Saveza društava Josip Broz Tito vijence je položili i izaslanstvo SDP-a Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije, općine Kumrovec te nekoliko hrvatskih gradova.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz zvuk vatrogasne sirene danas u 15.05 sati u Kumrovcu je obilježena 30. godišnjica smrti Josipa Broza Tita. Na komemoraciju je došlo dvjestotinjak  Titovih štovatelja iz cijele Hrvatske, ali i dva izaslanstva iz susjedne Slovenije.

Uz članove SABA-e i Saveza društava Josip Broz Tito vijence je položili i izaslanstvo SDP-a Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije, općine Kumrovec te nekoliko hrvatskih gradova.

– Nismo ovdje da bismo od Tita napravili neku posebnu osobu, već zato što je u Drugome svjetskom ratu vodio vojsku i narodnooslobodilačku borbu do konačne pobjede nad fašizmom, a 65. obljetnicu obilježavamo ove godine. Bez obzira tko što mislio o njemu, Tito je dosad bio najveći sin naših naroda što govori i činjenica da njegovo ime nose ulice u 17 država, ima spomenike na nekoliko kontinenata, a na njegovu pogrebu bilo je 127 svjetskih državnika. Njegova je najveća vrijednost ta što nam je podario slobodu  – rekla je predsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Vesna Čulinović - Konstantinović.

Uime zagorskih boraca i antifašista, predsjednik SABA-e Krapinsko-zagorske županije zapitao se tko bi se od hrvatskih političara danas odrekao vlasti da se barem malo pomogne vojsci od 400 tisuća Hrvata koji su danas na burzi. Inače, središnja proslava Dana mladosti ove će se godine održati u subotu, 22. svibnja s početkom u 11 sati kada se u Kumrovcu očekuje desetak tisuća ljudi. No, isti dan u isto vrijeme kraj diskoteke Maršal prosvjedni skup protiv veličanja komunističkog totalitarnog režima najavila je i Hrvatska čista stranka prava.

Komentara 71

OB
-obrisani-
19:31 04.05.2010.

Mnogi zele da umanje ili odbace odgovornost Tudjmana za stradanja Hrvata na Bleiburgu. Tudjman je bio odani Titin partizanski komadant, a koji je u vrijeme zavrsetka Drugog sv. rata sa svojim postrojbama boravio na podrucju Zagreba, Zasto Je Tudjman izbjegavaoao da razotkrije pravu istinu o stradanju Hrvata na zavrsetku rata. Koja je njegova odgovornost ?

OB
-obrisani-
17:34 04.05.2010.

Idemo unazad dvije do tri godine Ko je ubio Pukanica a ko je ubio Ivanu Hodak . Da li je to sam vrh Hrvatske politike. Tito je ubijao Hrvate, Tudjman je ubijao Hrvate a ko je iz sadasnje Hrvatske politike ubio Ivanu Hodak i Pukanica. Da li smo PICKE pa ne smijemo govoriti o sadasnjim ubistvima u Hrvatskoj politici a smijemo govoriti o necemu od prije 50 - 70 godina.

HR
hrvatin
21:30 04.05.2010.

A koji su to \"nasi nrodi\" koje spominje ova culinovicka?Jesu li to oni koji su spalili i pobili Hrvatsku? Bjezi vjestice jedna,idi svom krvniku u pakao pa skupa igrajte kolo sa vragovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije