Železna Gora

U kuriji Terbotz u Železnoj gori Vinski bal u čast vina pušipela

'29.05.10., Zelezna gora- U kurji Terbotz odrzan vinski bal gdje je otvorena i prva boca Pusipela. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
30.05.2010.
u 14:00

Balom je kraju privedena desetodnevna manifestacija Urbanovo, kojom su se vrhunski gornjomeđimurski vinari još jednom predstavili široj javnosti

Tvojih loza, domovino, tvoji sinci piju vino, tvom oltaru krvca naša, tvojoj sreći prva čaša, zaorilo se kurijom Terbotz, a čaše se kucnule. Vinskim balom gornjomeđimurski vinari priveli su kraju još jedno Urbanovo, a ovu Zajčevu napitnicu za prvu čašu otpjevao je Armando Puklavec.

Moćni bariton, odrastao u obližnjem Gornjem Mihaljevcu, danas je prvak sarajevske opere, no rado svrati u svoj vinorodni kraj. Na Vinskom balu otvorena je prva ovogodišnja boca vina pušipel, koje Međimurci žele uzdignuti na svjetsku razinu, te je službeno pušteno u prodaju.

– Ovo vino proslavit će nas u domovini i šire – kaže Anđelko Horvat, predsjednik organizacijskog odbora Urbanova. Kao što i priliči balu, za stol su stizali sljedovi jela, a uz svako posluženo je jedno vrhunsko vino glasovitih vinara. Uz svinjsku pisanicu poslužen je Cmrečnjakov zeleni silvanac.

No, kad je Armando zapjevao: "Peta čaša, svaki svomu, što na srcu, leži komu, bila ljuba, bilo zlato, od Boga nam budi dato", većina uzvanika ne pamti što je bilo u čaši.

Spomenimo da je održana i aukcija slika i vaza te je sakupljeno 1600 kuna za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije