NAČIN PLAĆANJA

U novčaniku bi uvijek trebali imati presavijenu novčanicu od 50 eura, evo zašto

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
08.10.2024.
u 11:44

Novčanica za hitne slučajeve ne bi trebala biti u novčaniku uz preostali novac, s obzirom na to da bi se tako mogla lakše potrošiti

Svaka osoba preferira određeni način plaćanja - dok neki koriste isključivo kartice, drugi podižu i sa sobom nose gotovinu, a ima i onih koji plaćaju mobitelima jer imaju spojene račune. Iako metoda plaćanja ovisi o pojedincu, preporučuje se uvijek imati nešto gotovine za izvanredne situacije. Naime, mobitelom se ne može plaćati ako se isprazni, kao niti karticom ako ne radi terminal za naplatu.

Kako navodi Fenix magazin, trik s presavijenom novčanicom osigurat će da uvijek imate gotovinu za hitne slučajeve. Novčanica za hitne slučajeve ne bi trebala biti u novčaniku uz preostali novac, s obzirom na to da bi se tako mogla lakše potrošiti. Stoga se preporučuje novčanicu saviti po dužini kako bi "nestala“ dublje u novčaniku. Ako je i dalje vidljiva, može se dodatno presavinuti pa staviti u utor za karticu.

Osim toga, novčanicu se može pospremiti u futrolu za mobitel jer mnogi građani svoj uređaj uvijek imaju kod sebe. Iako potreban iznos u hitnim slučajevima ovisi o situaciju, preporučuje se da to bude 50 eura.

GALERIJA Koji bi gradovi mogli biti potopljeni zbog topljenja ledenjaka? Na popisu se našao i jedan u Hrvatskoj
Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
1/10
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
12:12 08.10.2024.

Kako presaviti novčanicu? Dobar savjet. Propustili su reći kako bi oznake serije novčanice trebale biti UH, UB, VD,WA i EC, jer se upravo te najbolje slažu s položajem Jupitera. Poznato je kako upravo Jupiter utječe na bogatstvo i sreću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije