ZATRPALO IH BLATO

U odronu u Nepalu poginulo 19 ljudi, Indija u opasnosti

Nepal
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
04.08.2014.
u 10:06

Blato je stvorilo "branu" na rijeci Sunkoshi koju je vojska detonirala

Još devet tijela pronašli su spasitelji na sjeveru Nepala, čime je službeni broj poginulih u odronu ovog vikenda narastao na 19. Međutim, brojka bi mogla biti mnogo veća. Vjeruje se da je zatrpano još više od 150 ljudi, a dužnosnici kažu da nema šanse da je itko od njih preživio.

Odron, koji su izazvale teške kiše, zatrpao je desetke kuća. Blato je stvorilo "branu" na rijeci Sunkoshi koju je vojska detonirala kako bi omogućila da voda polako otječe.

Odron bi mogao izazvati velike probleme i u susjednoj Indiji, gdje je u opasnosti od poplava više od 400.000 ljudi. Naime, Sunkoshi utječe u indijsku državu Bihar kao rijeka Kosi, a Indijci strahuju da bi detonacije blata u Nepalu mogle prouzrokovati veliki vodeni val koji bi zaprijetio gusto naseljenom Biharu. Vlasti su već evakuirale 44.000 ljudi u sedam okruga u Biharu.

>> Odron zemlje zatrpao cijelo selo. Nestalo 2000 ljudi!

>> U središtu Vukovara brdo im se urušilo u kuću!

Komentara 1

RO
robertbruckner
20:32 04.08.2014.

rusi su krivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije