Poljoprivreda

U Osijeku prvi Regionalni distribucijski centar za voće i povrće

storyeditor/2023-02-22/mini__AM_5358.jpg
Foto: Vlada RH
1/12
22.02.2023.
u 20:53

Župan Ivan Anušić rekao je da su u pet godina ostvarili jedan od najvećih projekata u poljoprivredi. Objekt ima površinu od 8182 četvornih metara. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je da je Grad kao partner darovao zemljište.

Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće otvoren je u eko-industrijskoj zoni Nemetin, u istočnom dijelu grada Osijeka. Riječ je o županijskom strateškom projektu kojim se lokalnim poljoprivrednim proizvođačima osigurava najkvalitetnija infrastruktura za skladištenje, sortiranje, pakiranje i trženje voća i povrća. Ukupna investicija iznosi 14,6 milijuna eura (110 milijuna kuna), od čega 10 milijuna eura čine bespovratna sredstva, a 4,6 milijuna eura osigurala je županija. Ukupni kapacitet hladnjače od 3228 tona raspoređen je na 29 rashladnih komora.

Župan Ivan Anušić rekao je da su u pet godina ostvarili jedan od najvećih projekata u poljoprivredi. Objekt ima površinu od 8182 četvornih metara. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je da je Grad kao partner darovao zemljište. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković naglasila je da se u toj županiji proizvodi 31 posto hrvatske pšenice, 20 posto kukuruza, 26 posto ječma, 46 posto suncokreta, 38 posto raži i 31 posto mlijeka. - Ono što proizvođači do sada nisu mogli, dakle ubrati svoje proizvode i uskladištiti ih u ove hladnjače te čekati optimalan trenutak za prodaju, po najpovoljnijoj cijeni, od sada će moći. To je dio naše poljoprivredne politike unaprjeđenja i poljoprivredne infrastrukture i kvalitete proizvoda, a naravno time i kvalitete hrane - rekao je na svečanosti otvorenja predsjednik Vlade Andrej Plenković

storyeditor/2023-02-22/mini__AM_5358.jpg
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije