POGINULA DVOJICA PRIJATELJA

'I s ugašenim motorom može se sletjeti na livadu, ali ne i na vodu'

Motorni zmaj srušio se u jezero HE Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Facebook
1/7
05.02.2021.
u 09:54

Što se dogodilo, ne znam, jesu li ostali bez uzgona ili je stao motor, to se sad može samo nagađati, kaže jedan zmajar

U padu motornog zmaja u akumulacijsko jezero HE Čakovec jučer su poginuli 35-godišnji Mario Vuković iz Novog Sela na Dravi i 42-godišnji Matija Kovačević iz Čakovca. Bili su prijatelji i obojica su se bili zaljubljenici u sport.

Matija je bio planinar i biciklist, a mediji su o njemu pisali 2019. godine, kad je na Europskom prvenstvu u vožnji na 24 sata postavio hrvatski rekord. 

- Sjajan dečko, veliki pozitivac - kaže jedan njegov prijatelj.

VIDEO Motorni zmaj pao u jezero HE Čakovec, poginule dvije osobe

Mario je na skupštini Zmajarskog kluba Rode iz Preloga 2018. godine izabran za zamjenika predsjednika kluba. Još nije poznato zašto je jučer u poslijepodnevnim satima došlo do pada mikrolake letjelice. Za danas je najavljen očevid.

- Znao sam obojicu, sjajni dečki, obojica su znali letjeti. Što se dogodilo, ne znam, jesu li ostali bez uzgona ili je stao motor, to se sad može samo nagađati. I s ugašenim motorom može se sletjeti na livadu, ali ne i na vodu - kaže nam jedan zmajar.

Ključne riječi

Komentara 3

BU
Bubreg2020
10:46 05.02.2021.

Nikada neću shvatiti ljude koji iz čiste dokonosti riskiraju život.

DU
Deleted user
14:26 05.02.2021.

Po ovakvom vremenu i vjetru ici na ovo mogu samo "posebni"

LA
lajh1985
11:18 05.02.2021.

Svi znaju pametovat kad se nesto dogodi kak su trebali ovo kak si trebali ono

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije