VIJESTI

U Poreznoj upravi zaštitar slomio nos nezadovoljniku

09.08.2002.
u 00:00

ZAGREB - Zaštitar u Poreznoj upravi u Aveniji Dubrovnik 32, u srijedu, u 13.20 sati, teže je ozlijedio H. D. (34). H. D. je sa svojom četverogodišnjom kćeri došao kao stranka u radnu sobu Porezne uprave u kojoj su radile dvije zaposlenice.

Tijekom razgovora s njima počeo je vikati i vrijeđati. Neslužbeno smo doznali da je H. D. počeo iskazivati nezadovoljstvo jer mu još nije verificirana porezna prijava, a on očekuje povrat poreza. Jedna od zaposlenica pozvala je telefonom 28-godišnjeg djelatnika zaštitarske tvrtke, koji je zamolio H. D. da iziđe, ali on je to odbio. Potukli su se, a H. D. je slomljen nos. Zaštitar je lakše ozlijeđen, ima nagnječenje na čelu. Protiv zaštitara podnijet će se kaznena prijava. (aka)

Vojnik tukao konobaricu

ZAGREB - Pripadnik HV-a u srijedu, u 18.40 sati, tukao je konobaricu S. R. (50) u kafiću "Utrina" u Novom Zagrebu. Policija je ondje stigla dok je pijani vojnik još vikao i tukao konobaricu, razbijao čaše, boce i pepeljare. Kad su došli policajci, smirio se. Ustanovljeno je da je riječ o pripadniku HV-a iz Petrinje, koji je bio u civilnoj odjeći. U 19.25 sati po njega su došli vojni policajci i odveli ga u vojarnu. (aka)

Ukradeno žensko donje rublje

ZAGREB - Iz prodavaonice ženske odjeće "Lisca" u Ilici na području Črnomerca netko je u noći na srijedu ukrao veću količinu robe. Provalnik je obio ulazna vrata te odnio žensko donje rublje vrijedno oko 55.000 kuna. (mma)

Priveden nakon utakmice

ZAGREB - Samo jedan 30-godišnjak uhićen je nakon nogometne utakmice Zagreba i mađarske momčadi ZTE. On je u 23.20 sati u Ulici Divka Budaka nogom udarao u automobil mađarskih nacionalnih oznaka zaustavljen na semaforu. Na znak zelenog svjetla mađarski se vozač odvezao, a policajci su izgrednika vezali i priveli. (aka)

Uhićena dva mlada Čeha

BUJE - Na graničnom prijelazu Kaštelu, u srijedu oko 15 sati granična policija pregledala je na izlazu iz zemlje "fiat" češke oznake, u kojem su se vozili Jirži P. (22) i Oto H. (19), obojica iz Praga. Uočeno je da u vozilu imaju stvari za koje se sumnja da su ukradene - štap za pecanje, mobitel i CD-player. Obradom je ustvrđeno da su tijekom dana na umaškom Šetalištu Vladimira Gortana ukrali "fiat tipo" zagrebačkih oznaka, vlasništvo V. S. (42). Nakon vožnje ostavili su ga u blizini ugostiteljskog objekta Art u Umagu. Iz njega su ukrali više predmeta vrijednih oko 4000 kuna. Nakon obrade mladi su Česi privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli. (dk)

Ukrali pršute

PAZIN - U Grdom Selu u utorak poslijepodne nepoznati su lopovi provalili u obiteljsku kuću J. B. (56) i odnijeli razne stvari vrijedne oko 60.000 kuna. Uz ostalo, ukradena su 2 pršuta i veća količina smrznutog mesa, novac i videorekorder. (dk)

Uništila zapisnik inspekcije

VRSAR - Zbog sprječavanja obavljanja službene dužnosti i uništenja službenog spisa, kazneno će biti prijavljena B. L. (69) iz Vrsara. Ona je 5. kolovoza oko 21 sat onemogućila službenike pazinske Porezne uprave u obavljanju inspekcijskog nadzora poslovanja restorana njezina sina. Najprije je inspektore vrijeđala i sprječavala u pisanju zapisnika, a potom mu ga je istrgnula i potrgala. (dk)

Bogat plijen kradljivaca

IKA, RIJEKA - Torba s novcem, ispravama, sunčanim naočalama i mobitelom ukradena je na plaži u Iki 53-godišnjem Talijanu. Šteta je 16.000 kuna. Čak 100.000 kuna procijenjena je vrijednost predmeta ukradenih iz "mercedesa" riječke oznake u Mihanovićevoj ulici. Lopov je razbio prozor automobila i na štetu vlasnika tvrtke "Ind Eco" ukrao novac, fotoaparat, naočale, isprave i ključeve. (tr)

Potukli se prijevoznik i predsjednik ženskoga rukometnog kluba

SINJ - Predsjednik Slobodarske stranke Hrvatske Boris Babić (35) potukao se u srijedu oko 10 sati u svom kafiću "Glembayu" u Sinju s Mirom Markulinom (44), privatnim prijevoznikom iz Hrvaca. Porječkali su se oko novca koji je Babić navodno ostao dužan Marulinu, nakon što je prevezao ekipu ženskoga Rukometnog kluba Sinj. Babić je, inače, predsjednik kluba, a dulje je navodno izbjegavao podmiriti potraživanja. Oba su lakše ozlijeđena, a policija je pokrenula obradu na zahtjev privatnog prijevoznika. Obojica tvrde da su im prijetili, pa su i prijavljeni za to djelo, kao i za narušavanje javnog reda i mira. (drm)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije