SKRIVALI SE 20 GODINA

U Španjolskoj pali ujak i nećak s lažnim hrvatskim dokumentima: Počinili ubojstvo kakvo viđamo samo u filmovima

Uhićenje
mossos d’esquadra
08.12.2023.
u 13:21

U ožujku 2003. ubili su 29-godišnjeg muškarca koji se bio zaljubio u jednu od žena na kojoj su zarađivali i koju je htio izvući iz svijeta prostitucije.

Katalonska policija uhitila je dvojicu muškaraca koji su ubili čovjeka u Francuskoj, pa se s lažnim hrvatskim dokumentima skrivali 20 godina u Kataloniji, na sjeveroistoku Španjolske. Uhićeni muškarci, čija imena nisu objavljena, ujak su i nećak u dobi od 51 i 39 godina.

Živjeli su u Francuskoj, gdje su se bavili prostitucijom i svodništvom. U ožujku 2003. ubili su 29-godišnjeg muškarca koji se bio zaljubio u jednu od žena na kojoj su zarađivali i koju je htio izvući iz svijeta prostitucije. Tog francuskog državljanina su oteli i pretukli na smrt. Tijelo su stavili u automobil, u vlasništvu jednog od njih, pa ga odvezli u planinsko područje pored gradića Gondreville na istoku Francuske. Ondje su se riješili beživotnog tijela, javlja 24sata.

Odlučili su tada pobjeći iz Francuske jer su ih istražitelji identificirali. Uselili su se u Kataloniju, gdje su koristili lažne hrvatske dokumente. U Kataloniji su nastavili s kriminalnim aktivnostima i uhićivani su nekoliko puta, no kako su se koristili lažnim dokumentima, nisu uhićeni zbog ubojstva iz 2003. godine.

Nakon sukoba zbog duga 2010. tužili su se međusobno pod lažnim imenima te su nastavili živjeti odvojeno. Katalonska policija konačno ih je locirala u kolovozu 2023. godine, a Francuska je izdala uhidbene naloge. Privedeni su u Španjolskoj i izručeni Francuskoj, gdje su osuđeni na zatvorske kazne. 

VEZANI ČLANCI:

Katalonska policija u petak nije otkrila koje su lažne hrvatske dokumente koristili, kako su došli do njih te imaju li ikakve veze s Hrvatskom. 

VIDEO Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud u Ateni

Komentara 1

LE
Levanto
14:33 08.12.2023.

Dobro da su lažne. Ali, pitam se i jedan kriminalac bez hr putovnice krive ili prave. Zašto vole i krivu ....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije