ratni vojni invalid

U Splitu umro branitelj zarobljen u svom stanu, na zidu napisao: 'Ako sam umra, nazovi...'

Google Maps/Ilustracija
27.09.2023.
u 13:47

Desetak godina tražio je ugradnju rampe na stubištu zgrade. Jedino rješenje bila je ugradnja kose rampe na čestici zgrade koju bi stanari morali sami platiti

Hrvatski branitelj i ratni vojni invalid Ivo Weber preminuo je sinoć u Splitu, "zarobljen" u svome stanu u Jeretovoj ulici. Weber nije dočekao izgradnju invalidske rampe koja bi mu omogućila izlazak iz stana. Prije 3,5 godine amputirana mu je desna noga, a bez pomoći institucija bio je prepušten susjedima, prijateljima i sestri. ”Ako sam krepa, nazovi...”, pisalo je na zidu pokraj njegova kreveta. 

Desetak godina tražio je ugradnju rampe na stubištu zgrade. Rampa koja se trebala ugraditi obuhvaćala bi dio javne površine, a dopuštenje Grada, kako je Weber prije nekoliko godina rekao za Slobodnu Dalmaciju, nisu dobili. Jedino rješenje bila je ugradnja kose rampe na čestici zgrade koju bi stanari morali sami platiti.

VEZANI ČLANCI:

Toni Šoljan, direktor Sektora upravljanja tvrtke Tehnoplast, kazao je da novca iz pričuve za tako nešto nije bilo. "Financiranje su gospodinu Weberu obećavale Udruge, Crkva, Grad Split, međutim do danas to pitanje nije riješeno", istaknuo je za Slobodnu Dalmaciju. 

Ministarstvo branitelja od medija je ranije doznalo da Weberu treba pomoć i istaknulo je kako je spremno pomoći u izgradnji rampe kad dobije zahtjev. Spreman za pomoć bio je i zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić.

VIDEO Veliki uspjeh zagrebačkih liječnika: "Obavili smo četiri transplantacije srca u tjedan dana, nema puno institucija koje se mogu s time pohvaliti"

Komentara 29

VI
virinvanizaćoška
14:14 27.09.2023.

Svi su bili spremni, ali ode Ivo. Da je bio rutaš, bila bi i rampa.

Avatar Felix24
Felix24
14:19 27.09.2023.

Većina pljuje Tuđmana ali ja vas pitam dali bi to da je poživio bilo moguće ili da se to dogodi šta bi se dogodilo odgovornima? Rat nikada nije završio, onaj rat oružjem jeste i dobili smo ga ali što to vrijedi kada su Pupi i jugoslavenčine zauzeli vladu, sabor i sve državne institucije kao da je i dalje jugoslavija....

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
14:48 27.09.2023.

Sramota!Počivao u miru božjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije