Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško ozlijeđen

U Stobreču pretučen prometni redar, oglasio se Puljak: 'Oni koji provode red ne smiju biti meta divljaštva'

Split u vrijeme koronavirusa
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
09.06.2024.
u 14:29

Splitski gradonačelnik ozlijeđenom je čovjeku poželio brz oporavak

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak na društvenim mrežama je objavio vijest da je u subotu navečer u Stobreču pretučen prometni redar (54). Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su nam da su upoznati s incidentom i da se trenutno provodi kriminalističko istraživanje nad osobom koja je privedena zbog sumnje da je povezana s događajem.

Privedeni muškarac (53) redara je oko 19 sati napala verbalno, a situacija je eskalirala do fizičkog obračuna u kojemu je redar ozlijeđen te je zatražio liječničku pomoć. U bolnici mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda orbite oka, no u međuvremenu je otpušten na kućnu njegu. Puljak je komentirao kako se radi o strašnom, zabrinjavajućem i neprihvatljivom događaju.

"Sinoć je u Stobreču brutalno pretučen prometni redar, službena osoba koja je obavljala svoj posao. Napadnut je samo zato što nekome ne odgovara provođenje reda i zakona, i to čak ne nad osobom koja ga je napala. Ovo je strašno, zabrinjavajuće i potpuno neprihvatljivo.

Očekujem da se takvi pojedinci maknu s naših ulica, da se počinitelj najstrože kazni i da se pošalje jasna poruka kako se ovakvo nešto više nikada ne smije ponoviti. Oni koji provode red i brinu o našem gradu i svima nama, ne smiju postati mete divljaštva i iživljavanja pojedinaca kojima je nasilje i nered jedini cilj.

Nećemo to dopustiti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da zaštitimo naše kolege u obavljanju njihovog posla.

Kolegi želimo brz i potpun oporavak", napisao je gradonačelnik Splita na Facebooku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, 53-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

VIDEO PU sisačko-moslavačka zaplijenila veću količinu oružja, streljiva i eksploziva

Komentara 4

Avatar southman
southman
14:58 09.06.2024.

Žao mi je čovjeka. Stradao je provodeci Puljak-Ivoševic nered.

RO
robertmark
14:51 09.06.2024.

Trebao bi ih braniti par puljak-ivošević

MK
MKinkognito60
16:06 09.06.2024.

U jednom turističkom gradu na obali sam parkirao otišao do automata upisati podatke i uplatit planirano vrijeme parkiranja, dobio racun koji bi postavio na vidno mjesto u a automobilu uz vjetrobran, to bi trajalo najviše 5 minuta. I iznenađenje prije mene naišao je komunalni redar i za brisač mi zatknuo kaznu jer nisam platio parkiranje. Žalio sam se na takav postupak medjutim bezuspješno, moao sam platiti kaznu ili ići na sud. Saznao sam kako je na više postupaka slične prirode sud presudio u korist grada. Platio sam kaznu ali i saznao tko je bio komunalni redar i gle čuda i on je pohvaljen. Nisam često u tom gradu ali kad opet budem tamo bit će bolje i za njega i zamene da ga ne sretnem jer sada kad tamo parkiram uvijek imam sa sobom štap za pomoć kod hodanja koji može poslužiti i za drugu svrhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije