Načelnik Jarmine:

'U takvim uvjetima nismo živjeli ni u ratu, morali smo pomoći poplavljenima'

Jarmina
Foto: Miroslav Flego
1/2
05.03.2014.
u 21:15

Novca ni sami nemaju pa su ljudima u Pokupskom poslali proizvode.

Gledajući na televiziji scene poplavljenih područja u široj okolici Karlovca i Siska u Jarmini su odlučili pomoći žiteljima tih stradalih krajeva.

Kako nam je rekao načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić, kada je vidio kako su ljudi tamo prisiljeni zbog poplava živjeti na tavanima svojih kuća i čini mu se kako takve uvjete života nije vidio u našem kraju ni u vrijeme rata, pa je kao poljoprivrednik došao na ideju organizirati poljoprivrednike na području Općine Jarmina kako bi pomogli tim ljudima svojim proizvodima jer novaca ni sami nemaju.

U manje od tjedan dana prikupljeno je oko 8 tona kukuruza, ječma i pšenice, pola tone brašna i preko tonu jabuka, a dogodilo se da je i transport besplatan zahvaljujući pomoći prijevoznika Lončarića koji praznim kamionom ide do Kutine odakle dovozi umjetno gnojivo u Jarminu pa su Jarminčani iskoristili ovu priliku. Vreće s namirnicama i gajbe s jabukama predat će načelniku u Općinu Pokupsko koji će je dalje podijeliti onima kojima je najpotrebnija. Jarminčani su se u velikom broju odazvali ovoj akciji, a pomogli su Voćnjak Borinci, Tvornice Vinka i Trgovine Bodat, te mali i veliki poduzetnici koji su kao i ranije pokazali ljudskost, humanost i velikodušnost pomogavši onima kojima ja pomoć sada najpotrebnija.

>>Od smrada ustajale vode u kućama ne mogu živjeti

>>Dva tjedna poplavljeni, a Hrvatske vode im poslale račun za slivne vode!

Foto: Miroslav Flego

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije